İmamoğlu'ndan AA'ya: Yüzyılın medya skandalı

İmamoğlu'ndan AA'ya: Yüzyılın medya skandalı

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Halk TV, KRT ve TELE1 ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Anadolu Ajansı için "Milletvekillerine de söyledim. Yüzyılın medya skandalı" dedi.

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Halk TV, KRT ve TELE1 ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde bir skandala imza atan Anadolu Ajansı'nı sert sözlerle eleştirdi. 

İmamoğlu, canlı yayında şunları söyledi:

Hepiniz seçimin süreci takip ettiniz. Benim sürecin ne olduğuna dair spotlar vermem lazım. Tarihi anlar yaşıyoruz Türkiye'nin demokrasi süreci adına. 31 Mart'ta 18 gibi veriler akmaya başladı kanallarda. Endişesi olan kanallar giriş yapamadılar. Yasakların kaldırıldığını da açıklayan YSK. Beklemeden veriler girilmeye başlandı. İlk akan veri rakibimizin oyu yüzde 64 bizim oyumuz yüzde 32. Anladık klasik. İşin enterasını verileri veren kaynak Anadolu Ajansı. YSK, "sen benim müşterim değilsin, benden veri almıyorsun ki" dedi. 

Anadolu Ajansı, saat 6 küsürlerden 11'lere kadar veri girdi. Ne zaman biz çıktık 10 gibi (3 kanaldan takp ediyoruz YSK, parti sistemi, sadece büyükşehir belediye başkanlığı verilerini takip ettiğimiz kimsenin bilmediği sistem) Tüm ıslak imzalı veriler elimizdeydi. Sultangazi hariç. 2 gün sonra tamamlandı. Anadolu Ajansı bizi de aramadı.

İstanbul Gönüllüleri'ne teşekkür ediyorum. 10 binlerce kişi görev aldı. 1919 okulda. Ne güzel bir rakam. Her okulda partimizin okul sorumlusu var, müşahitlerimiz var. Var oğlu var. Tek bir sayı istemedi Anadolu Ajansı bizden. Tek br ihtimal var AK Parti'den. Yapın adınızı AK Parti ajansı diyemiyoruyz. Kurtuluş Savaşı AAnın emekleriyle kazanıldı. Bizim cebimizden alınan kaynaklardan oluşan bir kurum. Özür dileyecekmişim. Hadş oradan. Suç duyurusunda bulunacağım. Milletvekillerine de söyledim. Yüzyılın medya skandalı.
 
YSK ben verileri 11'de girmeye başladım dedi. Medya devletin kurumuna güvenmek zorunda. Ne zaman 10'da açıklamaya başladık gözler pat bize çevrildi. Şükürler olsun vatandaşımıza duyurular yaptık. Verdiğimiz sözü tuttuk. Gerçekler açıklanmaya başladı 11-12 saat veri veremedi Anadolu Ajansı. Acaba neler planlanmıştı? Şeytanın avukatlığını yapalım.

Bir ortağı AA, bir ortağı AK Parti'nin Genel Başkan yardımcısı. En büyük mağduru Binali Yıldırım. Çıktı, 3 bin 870 oyla seçimi kazandık dedi. Bir alkış koptu. Aldatıldığı için konuşma yaptırımdı Sayın Yıldırım'a. Kimin yüzünden aklı kıt, elindeki verilerle operasyonu yönetebileceğini düşünen 3-5 kişi.

Sabahın köründe afişler asılmaya başlandı. Demokrasi adına bir katletme operasyonu. Binali Yıldırım'ın yerinde olsam o kişilerin yüzüne bakmak, maddi manevi,, ahirete dair haklarımı ararım. 

Neymiş özür dileyecekmişim. Suç duyurusunda bulunacağım. Milletvekilleriyle de konuşuyorum. Halka mı hizmet ediyorsun 3-5 kişiye. AA Genel Müdürü, AK Parti İl Başkanı, AK Parti Seçimden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı.