İmamoğlu'ndan tarihi çağrı

İmamoğlu'ndan tarihi çağrı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, "Süreç tamamlanmadan Binali Yıldırım’ın kazandık demesini ayıplıyorum. Ben tebrik etmeyi de bilirim diye konuştu bilginiz olsun" dedi.

Yurt Haber Merkezi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu kendi verilerini kaynak göstererek  "Oyum %53,2, rakibimizin ise %44,1dir" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Sandıklar kapanalı 3 buçuk saate yaklaşıyor. 17.00 itibariyle sandıklar kapandı. Elbette sayımlar devam ediyor, bizde çok sıkı bir şekilde sistemimizde süreci tkip ediyoruz. . Ancak yine ne yazık ki daha önceki seçimlerde de yaşadığımız gibi tek kaynaklı girişten dolayı çok enteresan verilerle yayınlar başladı. Bir/ bir buçuk saat sonra YSK'dan uyarı yapılması şaşırtıcı. Uyarılarında bir karşılık görmediğini belirtmek isterim.

Şuanda CHP adayı olarak oyum yüzde 53,2 diğer rakimizin oranı 44,1'dir.

Enteresan birşekilde bir çok şehirde veri girişleri yavaşlarken İstanbul'da bir anda arttı. Biz de kendi sistemimizden gayet emin olarak takip ediyoruz. Her satırı dikkatle yazıyoruz. Varsa bir manipülasyon, YSK’yı, devletin kurumu AAj’yı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Mutlaka verileri elden geçirsinler, gerekiyorsa birbirlerini uyarsınlar.  Bizdeki veriler dörtte biri aşmış durumda biz öndeyiz demiyoruz ama veri vermeye mecbur kaldık.

Tekrar ediyorum ben bu veriyi paylaşmak zorunda kaldığım için paylaşıyorum. Bizim sayımını yaptığımız 27.6 sandıktan gelen sonuçlara göre oyumuz yüzde 53.2 rakibimizin oyu 44.1

YANDAŞ MEDYADAN İMAMOĞLU'NA SANSÜR

Hükümete yakınlığıyla bilinen ve CHP'li adayların yayını keserek skandallara imza atan CNN Türk basın toplantısını yayınlamadı. Aynı zamanda diğer medya kuruluşlarından Habertürk ve NTV'de toplantıyı yayınlamadı. Show TV ise ilk 2 dakikadan sonra yayını keserek İmamoğlu'nu sansürledi.

'NE YAZIKKİ BİR MANİPÜLASYON SÜRECİ SÖZ KONUSU'

Az önce verdiğim veriyle kıyasını yapabilirsiniz. Son verimiz yüzde 36,5 açılan sandık oranı bizim kendi veri tabanımızda ve %52,4 Ekrem İmamoğlu oyu 44,8 de rakibimizin oyu.%36,5'da gelinen nokta bu. Dengeli bir ekilde devam ediyor. Diğer tarafta ise şuan itibariyle fark 2.3 e kadar düşmüş durumda. Açıkçası benim açıklamamdan sonra veri hızı yavaşlamış. 

Yüzde 16 civarında henüz açılmamış gözüken sandık var.

Ne yazıKki bir manipülasyon süreci söz konusu. Tekrar YSK'daki yetkilileri göreve çağırıyorum, lütfen seçimi denetlesinler. Türkiye'nin çok değerli bir yerel seçimini yerine getiriyoruz

Ve yine devletin kurumu AA'yı hassasiyete, göreve ve ahlaklı bir duruşa davet ediyorum.Devletin kurumu olan hepimizin cebindeki paralarla, vergilerle maaşını alan ve halkımıza doğru bilgileri aktarma zorunluluğu olan AA'yıda ahlaklı, doğru veriler vermeye ve süreci manipüle etmemeye tekrar tekrar davet ediyorum. 


Herkesin gözün içine baka baka şunu söylüyorum 'Hak yemedim, yemem ama hakkımıda yedirtmem'

Umuyorum beni çeken bunca kamera, bağlı olduğu kurumlar göstermekten imtina etmezler. O imtina eden kurumlarıda burdan uyarmak zorundayım .

'TAM 40 DAKİKADIR VERİ GİRİŞİ DURDU'

Yaptığımız uyarılardan sonra şuan itibariyle tam 40 dakikadır ne yazıkki televizyonlarda veri girişi durmuş durumda. Halbuki daha önce 3 dakikada 4 dakikada bir 0.5 oranında veri girişi yapılıyordu. Yani şuana kadar aslında o hızla İstanbul'un verisini tamamlayabilecekleri. Bu bizim manipülasyon endişemizi dahada kuvvetlendirdi. Ben vatandaşlarımızı bilgilendirmek zorundayım. %90'ları aştıktan sonra işleri daha da zorlaşacak, kafaları karıştı.

'ŞUAN İTİBARİYLE %60'A ULAŞTIK'


Tekrar uyarıyorum YSK'yı göreve davet ediyorum. AA'yıyı göre davet ediyorum. Bu milli bir sorumluluktur, lütfen hata yapmayınız zira hak yemenize müsaade etmeyiz çünkü ben kimsenin hakkını yemedim ama hak da yedirmeyeceğimi belirtmek istiyorum  

Şuan itibariyle biz ritmik bir şekilde verilerimizi giriyoruz. Şuan itibariyle %60'a ulaştık, aramızdaki fark 5.25tir.

Son ana kadar takipçisiyiz. Lütfen görevinizi terketmeyin.

Ben çok nitelikli ve ahlaklı bir süreç yönettiğimi düşünüyorum, ben tebrik etmeyi bilirim tebrik edilmeyide beklerim.

İMAMOĞLU'NDAN TARİHİ ÇAĞRI

Toplumu, İstanbul'umuz ve Türkiye'mizi bilgilendirme konusundaki görevimize devam ediyoruz. Her iki il başkanımda benimle beraber.

Yüksek Seçim Kurulunu, İl Seçim kurulunu ve de ilçe seçim kurullarını tek bir oya dahi sıkıntı vermemeleri azami göreve davet ediyorum. Bu bir tarihi bir görevdir, aynı zamanda da tarihi bir çağrıdır. Tek bir oyun dahi vebali üzerinizdedir.

Zira biz en hassas şekilde onbinlerce insanın görev aldığı İstanbul'da sürece aynen bu hassasiyetle görevimize devam ediyoruz 

Bakınız bu seçim bir tarafın kazandığı bir tarfın kaybettiği seçim değildir. Bu bir yerel seçimdir.

Şuanda kontrol mekanizması görevine devam eden on binlerce yol arkaşıma teşekkür ediyorum. 

Biz tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Şuanda yüzde 76.1 giriş yaptık oyumuz 50,5 rakibimizi oyu 46,5'tir. Hiç bir manipülasyona müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Hep beraber bu akşam zihinlerdeki kaygıları yok etme akşamıdır. 

AA'YA TEPKİ

İmamoğlu 6. kez açıklama yaptı. İmamoğlu, "Kazandığımızı biliyorum. Benim siyasi duruşum benim özellikle devlet adamlığından anladığım şey bana bunu açıklamama müsaade etmiyor. Günün sonunda neticelerin netleşmesini bekliyorum. Ben yine de size elimindeki verileri açıklıyorum. 40 dakikadır AA'nın suskunluğu benim nezdimde Anadolu Ajansı'nı itibarsız hale getirmiştir. 50.36 biziz rakip 46.70'tir.” dedi. 

İmamoğlu, "Bir yerden haber mi bekliyorsunuz anlamış değilim. Mesuliyetiniz Türkiye’ye duyurmaktır. Bu bir demokrasi sürecidir. Türkiye’nin demokrasi için sorumluluk andıdır. Lütfen sorumluluğunuzu yerine getirin. Bu parti meselesi değildir. Bu Türkiye’nin demokrasi meselesidir. Bu toplumun vicdan duygusu Türkiye’nin 145 yıllık demokrasi mücadelesinde bu duygulara cevap veremez ezilirsiniz. Sizleri uyarıyorum. Bu şehrin çocuklarına cevap veremezsiniz" ifadelerini kullandı.