İmamoğlu'ndan Yıldırım'a jet yanıt

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a jet yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seyrantepe'de bulunan CHP İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. İmamoğlu, Yıldırım'ın 'mazbata'açıklamasına "Bu benim cümlemdi, dolayısıyla benim beklentimdi." diyerek cevap verdi

Yurt Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seyrantepe'de bulunan CHP İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. İmamoğlu, Yıldırım'ın 'mazbata'açıklamasına "Bu benim cümlemdi, dolayısıyla benim beklentimdi." diyerek cevap verdi

İmamoğlu'nun açıklamasından saır başları şöyle:

Bakın 16 milyonluk bir şehri yönetmek de insan kaynağıyla olan ilişkinin bir parçası.

Dolayısıyla İBB'de çalışan herkese müjdeliyorum ki alınteri akıtan, çalışan herkesin yeri başımın üstüdür.

'GÖRÜYORUM Kİ İSTANBULLU HAZIR'

Bugün hem Beşiktaş’ta hem de Eyüp’te dolaşma fırsatını buldum. Görüyorum ki İstanbullu hazır. Bu sürecin o anlamda hızlıca bitmesi lazım. Hızlıca normalleşmemiz lazım. Bizim herkes gözümüzün önünde.  Benim bir huyum var bir vatandaşımın bile gözü benden kayıyorsa mutsuz oluyorum acaba ne için diye.  Kırıcı laflar bir takım şahsi hususlar olmuş olabilir. Biz hiç girmedik bu işlere. İlla insanların birbirini oy için ikna etmeleri gerekmiyor. Herkes kendi fikriyle var olsun.

'BENİM HIRSIZLIKTAN BİLDİĞİM GÖNÜL HIRSIZLIĞI'

Ak Partililere bazı sözler söyleniyor üzülüyorum. Özellikle bir hususu paylaşmak istiyorum. Oy hırsızı diye bir şey yazılıyor. Benim hırsızlıktan bildiğim bir şey var o da gönül hırsızlığı. Herkesin gönüllerini kazanmaya geliyor. Ak Partili hemşehirilerim şuna inansınlar ki asla ve asla kendilerini kenara itilmiş bir şekilde görmeyecekler

'BEN İSTANBULLUYA HUZUR GETİRDİM'

Rakibimizin bugün konuşmasında bir cümle dikkatimi çekti ve beni üzdü. "Türk halkınının sinirlerini bozmayın."  Benim sayemde millet gülüyor. Ben İstanbulluya huzur getirdim, çocuklar bana koşarak sarılıyor. Biz kimsenin sinirini bozmayız, sinirini bozan unsurlarla mücadele ederiz.

Keşke bütün gece boyunca bu ülkenin sinirini bozan AA'ya tek bir cümle söyleseydin Binali Yıldırım.

Yanlış yapmayın, kabile üyeleriyle, bakanlarla neden toplantı yaparsınız? Biz eşit koşullardayız. Geçmişte bakanlık, başbakanlık yapmış olabilirsiniz ama bitti. Benim istirhamım, yetkilerinizi kullanırken dikkatli olunuz. Bu ülkenin sinirlerini bozmak benim işim değil.

Genel başkan yardımcısı, bu ülkenin en şaibeli seçimi diye bu seçimi tanımlayabiliyor. Ne acı.

Biz desek, 'Muhalefet dedi' derler. Muhafeletin de hakkıdır. Ama bir iktidarın üyesi, bir genel başkan yardımcısı, güvenlik tedbirlerini alan bir partinin genel başkan yardımcısının bunu söylemesi kadar tirajikomik bir şey olamaz. Ne için bununla ilgili bir cümle kurmadınız sayın Yıldırım?

'GUİNESS REKORLAR KİTABINA BAKIN...'

Guiness Rekorlar Kitabı'na bakın, benim gibi bir günde 15 tane canlı basın toplantısı yapan var mıdır?

Yani biz süreci ahlaklı, nitelikli ve gerçekten insanların bilgi alma özgürlüğünün iyi işlemesi noktasında hep duyarlı yönettik. Ama siz bunu yaptınız. Bununla da kalmadınız, İBB'nin tüm mecralarının tamamına afiş astınız. Bugün diyorsunuz ki "25 belediye kazandık, kutlayamaz mıyız?"

Bizim 20 bini aşan oy farkını küçümserken 3 bin oyla kendinizi açıklıyorsunuz.

Sayın Devlet Bahçeli'nin "1 oyla bile kazanmışsanız, kazanmışsınızdır" sözünü size hatırlatayım Sayın Yıldırım.

'HAKTAN, HUKUKTAN YANAYIZ'


Süreç uzuyor. Haktan, hukuktan yanayız. YSK'nın uygulama maddelerinden yanayız. YSK'nın sürecin uzamaması için yoğun çalıştığını da biliyoruz. Ama lütfen süreci toparlayınız artık. Süreç bellidir, ortadadır.

Biz demiyoruz ki "bizi de 2014'te itirazlar sürerken Ankara'daki adayın başkanlığının kesinleştiği gibi pat diye açıklayın" demiyoruz. 

İtirazlar sürüyorken açıkladınız. Bunu da demiyoruz. Somut olan her itiraz hakkına saygı duyarız. Bizim de var. Biz asla itirazlara karşı gelmedik. Soyut itirazlar doğru değildir. 

İmamoğlu, basın toplantısına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak son verdi. Bir  gazetecini Yıldırım'ın "Mazbatayı alırsa ilk ben tebrik edeceğim ama karşı taraftanda aynı şeyi bekliyorum. Bir kafa karışıklığı görüyorum karşı tarafta' sözlerini hatırlatarak İmamoğlu'na düşüncelerini sordu. 

İmamoğlu ise; "Bu benim cümlemdi, dolayısıyla benim beklentimdi. Olsun nasılsa beni tebrik edecek inşallah" diyerek açıklamasına son verdi.