İmamoğlu: Sıkı takipteyiz, işte son veriler

İmamoğlu: Sıkı takipteyiz, işte son veriler

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da AKP'lilerin manipülasyonuna dikkat çekti. Aldığı son oy oranlarına dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu bir basın açıklaması daha yaparak son verileri paylaştı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Biz tabi mesaimize devam ediyoruz. Verilerimizi tek tek girdik. Hem YSK sayfasından size bilgi vereceğim. Halihazırda AA'nın hiçbir hareketi yok. Tekrar duyuruyorum Anadolu Ajansı görevini yapmamıştır.

Birazdan verileri paylaşacağım ama İstanbul'un caddelerine, sokaklarına manipülatif pankartlar asılmakta. Yetkisiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu afişleri asmaktadır. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Ben basın kuruluşlarına AA'nın verilerini takip etmeyi bırakmalarını öneriyorum. Şu anda hala başka bir siyasi parti kazanmış gibi bir harita var. Bu İstanbul halkını üzüyor, bu bizi üzüyor. Bu 16 milyon insanın adalet, vicdan duygularına dönük bir ifadedir. Sadece bir sandık tutanağı ile ilgili sıkıntı var.

Buna göre bizim sistemimizde 4 milyon 169 bin 206 oy, sayın Yıldırım'ın ise 4 milyon 141 bin 179'dur.

YSK verilerine göre ise şahsıma 4 milyon 136 bin 647, Yıldırım'a ise 4 milyon 109 bin 209'dur. YSK'da açılmayan sandık sayısı 250 civarıdır. Bu sandıklar genelde bizim oy potansiyelimizin yüksek olduğu bölgeledirdir. YSK da bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir.

Son olarak İBB'nin muhtelif yerlerde astığı afişlerde sayın Binali Yıldırım'ın ismi ve fotoğrafları yer almaktadır. Ben kendilerini buradan uyarıyorum, sürece müdahale etmelerini öneriyorum. Ben olsam böyle bir sürece asla izin vermezdim."