İmamoğlu ve Yavaş bir arada: Erdoğan ve Bahçeli'ye 'sağduyu' çağrısı

İmamoğlu ve Yavaş bir arada: Erdoğan ve Bahçeli'ye 'sağduyu' çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayın Bahçeli, bu sürece yardımcı olmalıdırlar. Bu sürece sağduyu ile yaklaşmanın çağrısını yapmalıdırlar"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Daha sonra İmamoğlu  yurrtaşlara ve basın mensuplarına seslendi.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Değerli Başkanıma elbetteki hayırlı olsun demeye geldim, kutlamaya geldim. Görüyorum ki Ankara çok mutlu ve çok  heyecanlı, bize de güzel bir karşılama yaptı. Tabii ki daha önce söylemiştim seçimden sonra mutlaka Anıtkabir'i ziyaret edeceğim ve ettim. Akabinde hem Genel Başkanıma hemde İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür etmeye geldim. Bu ziyaretin taçlanması Sayın Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla oldu.

Çok teşekkür ediyoruz, Ankaralılara, İstanbullulara zira artık bu seçim sandığa atılan her oy hem Mansur Bey'in hem benim. Orada biz hiçbirini ayırmıyoruz. Dolayısıyla şu aşamadan sonra soyut kavramlar üzerinden tekrar sandıkları açıp sayalım iddiaları çok üzücüdür. İstanbul'da duyuyorumki alelacele bazı seçim kurumları şuanda çuvalları açma çabası içinde olan hakimler var. Bu anlamda YSK'yı göreve davet ediyorum, süreci ben buradan takip ediyorum.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayın Bahçeli, bu sürece yardımcı olmalıdırlar. Bu sürece sağduyu ile yaklaşmanın çağrısını yapmalıdırlar.

Sürece sahip çıkacağım, bu kararlılığımızdan kimse şüphe etmesin. Bu kararlılık hiç yaşamadıkları görmedikleri kararlılıktır. Ülkemiz seçimi bitirdi onun mutluluğunu yaşıyor. Bıraksınlar yeni bir döneme başlasınlar.

Dünya bizi seyrediyor, kanunun, hukukun çiğnendiği üzücü olaylar olursa bu bizim itibarımızı zedeler, herkesten çok ben üzülürüm.

Ben bugün itibariyle görev sorumluluğu içerisinde kendi şehrimin belediye başkanlığı bünyesinde ne olup bitiyorsa takip ediyorum. Oradaki çalışma arkadaşlarımın, yanlış birtakım işlere zorlandıkları takdirde bizi haberdar etsinler. Bazı ihbarlar geliyor. Uydurma ihbarlar değil, bunları zaman içinde paylaşırım. Siyasi iradeler gelip geçer, kalıcı olan kurumdur, devlettir, millettir.

Ben buradan havaalanına, oradan İstanbul'a gidiyorum, kararlı bir şekilde mücadeleye devam.