İmamoğlu, yaptırdığı anketlerin sonucunu açıkladı

İmamoğlu, yaptırdığı anketlerin sonucunu açıkladı

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, “On yıllık siyasi yaşamımda anketlere hiç bu kadar inanasım olmamıştı. Adaylığımın konuşulduğu günden bu yana 3,5 aylık sürede, 80’e yakın anket yaptırdım. Bu anketlerde önde çıkıyorum" dedi.

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, "Ekrem İmamoğlu'na sorular" başlığıyla yayımlanan yazısında CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği sohbeti okurlarına aktardı.

Öztürk'ün yazısından bazı bölümler şöyle şöyle:

"CHP'nin sancılı geçen İstanbul'a aday belirleme sürecinde, Ekrem İmamoğlu isminin belirlenmesi herkesi şaşırtmıştı. Tanınmıyordu. Doğrusu şuana kadar gösterdiği performans ve gösterilen ilgi nedeniyle beklenenin üzerinde bir çizgi yakaladı.

Ben de kendisini merak edenlerdendim. Bu yüzden röportaj talep ettim. Bir saate yakın görüşmemizin ardından vardığım sonuç şudur:

CHP'de İstanbul'a başkan adayı olarak adı geçen Muharrem İnce ve Gürsel Tekin gibi isimlerden daha iyi ve başarılı bir isim. Ancak benim kriterlerime göre vasat bir siyasetçi. Karadenizli bir müteahhit. Hırslı, enerjik ve politik bir zihni var. Bu özellikte çok sayıda siyasetçi var.

YAPTIRDIĞI ANKETLERDE NE ÇIKIYOR?

"On yıllık siyasi yaşamımda anketlere hiç bu kadar inanasım olmamıştı. Adaylığımın konuşulduğu günden bu yana 3,5 aylık sürede, 80'e yakın anket yaptırdım. Bu anketlerde önde çıkıyorum."

SARIGÜL'ÜN ADAYLIĞI

"Hiç etkilemez. Son anda bir yöntemle adaylığını (başka partiden) açıklayan arkadaşlarımızın, başarılı olacağını düşünmüyorum. İlçelerde bu arkadaşlarımıza oy verenler olsa bile, büyükşehirde bana oy vereceklerdir."