İmamoğlu’na kaset kumpasları hazırlanıyor

İmamoğlu’na kaset kumpasları hazırlanıyor

Gazeteci Önkibar: İmamoğlu’na kaset ve belge kumpasları hazırlanıyor

Türkiye, İstanbul seçimlerinin yenileneceği 23 Haziran tarihine akıllarda binbir soru ve kaygıyla yol alıyor. 31 Mart’ta sandıkta kaybeden AKP ve MHP koalisyonunun bu seferki ajandası merak edilirken, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na dönük karalamalar da hız kesmiyor. Ankara’da güncel olarak neler konuşuluyor, kim, nasıl planlar tasarlıyor… Ankara kulislerine dair yazılar yazan gazeteci Sabahattin Önkibar ise İBB'nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu’na kaset kumpasları hazırlandığını söyledi.

Diken'den Minez Bayülgen'e konuşan Önkibar, "31 Mart seçimini saymayan iktidar, tekrarlattırdığı seçimi bu kez de erteletmeye kalkarsa, kamuoyuna bunu açıklayabilir mi" sorusuna "Erteleme kararı için oluşacak iklim kafidir" yanıtını verdi. Bu iklimi de "Allah korusun yabancı istihbarat örgütleri bombalar patlatırsa, kamuoyuna 'milli güvenlik sorunu var' denilerek, seçim ertelenebilir" diye tarif eden Önkibar, "Seçimler tekrar ertelenirse İstanbul’u uzun süre kayyum yönetir" ifadelerini kullandı.

2020'DE ERKEN SEÇİM
"Eğer AKP, İstanbul’da seçimden kaçamaz ve kaybederse 2020 sonbaharda seçime mecbur kalır. Kuşkusuz son ana kadar direnecek ama artık başka yol yok" diyen yazar Önkibar, İmamoğlu’na montaj kaset ve sahte belge kumpasları kurulacağını da savundu. Yapmaya çalışılanın, "çamur at izin kalsın" olduğunu belirten Sabahattin Önkibar, "Bu yüzden de akla gelebilecek her türlü çamuru atacaklar. Montaj kasetler öne süreceklerini ve sahte belgeler hazırlandığı duyumunu aldım" diye konuştu.