İmamoğlu'ndan Erdoğan'a jet 'Anıtkabir' yanıtı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a jet 'Anıtkabir' yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatanın verilmemesiyle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, " Kaybetmek bu kadar zor mu? Teslim etmeyi bilin. Seçimi kaybettiler. Biz nerde yanlış yaptık diye düşünmeleri gerekiyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sayım sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "Biz sayımlara hassas yaklaşıyoruz" dedi.

İşte Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları:

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Şimdi bir Anıtkabir olayı yaşandı. Sen mazbatını aldın mı? Orada protokol nedir bilmiyorsun. Sen o deftere nasıl yazması gerektiğini de bilmiyor. Şu andaki yaptığı işe protokol açısından yanlıştır. MSB o defteri çekti aldı" açıklamasına Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

Konuya ilişkin soruya yanıt veren İmamoğlu, "Defteri kaldırdılarsa yine gideriz yine yazarız" dedi.

İmamoğlu, "biz seçimi kazandığımızı biliyoruz, onlar da kaybettiklerini biliyor. Ancak bunu kabul etmek istemiyorlar. Her şey ortada. Kaybetmek bu kadar zor mu? Teslim etmeyi bilin. Seçimi kaybettiler. Biz nerde yanlış yaptık diye düşünmeleri gerekiyor. Fark, şu anda 18 bin civarında. Vatandaşlar benim sosyal medya hesabımdan  son durumu takiğp edebilir" dedi. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Böyle bir şeyi yazma hakkın yok" Bir Anıtkabir olayı yaşandı. Beyfendi İstanbul'dan çıkıp gidiyor. Mazbatanı almadığın halde Anıtkabir'in protokol işleminden haberi yok. Onlar da yanlış kılavuzluk yapıyor. Böyle bir şeyi yazma hakkın yok. Bu yaptığı protokol usulü açısından yanlıştır. Hiçbir zaman bizler oradaki usule erkana aykırı hareket etmemişizdir. Ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı defteri oradan çekti, aldı."