IMF Ankara'da mı? Saray'dan ilk açıklama geldi

IMF Ankara'da mı? Saray'dan ilk açıklama geldi

"Son günlerde speküle edilen konuya değinmek isterim. Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönünde rivaletler var..."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı devam ederken açıklama yaptı. IMF görevlilerinin gizlice Ankara'ya geldiği iddialarına ilişkin Kalın, "Türkiye için IMF yılları geride kalmıştır" dedi.

Kalın'ın yaptığı IMF açıklaması şöyle:

- Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3'lük bir artış gösterdi ki bu Türk sanayicisinin ve üreticisinin dünya pazarlarına erişiminin ne kadar güçlendiğini, arttığını bir defa daha gösteriyor.

- Son günlerde speküle edilen konuya değinmek isterim. Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönünde rivaletler var. Bunlar tamamen Türk ekonomisiyle ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Bu operasyonların nereden yapıldığını da az çok tahmin ediyoruz ve nerelerden geldiğini de görüyoruz. Bunların izlediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Türkiye'nin IMF ile hiçbir şekilde ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu değildir. Türkiye için IMF geride kalmıştır.