Manisa'da hava kirliliği ürkütücü ...  Vali: Görüntü yanıltmasın!

Manisa'da hava kirliliği ürkütücü ...  Vali: Görüntü yanıltmasın!

Manisa kent merkezinin üzerini kaplayan siyah hava tabakası korkunç bir görünüm sergiledi. Ancak Vali Güvençer, "Çok ciddi bir sorun yok. Görüntü yanıltmasın. Mutlak bir kirliliğe işaret etmiyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerine göre "hassas" olarak belirlenen Manisa'daki hava kirliliği Spil Dağı Milli Parkından görüntülendi.

Manisa kent merkezinin üzerini kaplayan siyah hava tabakası korkunç bir görünüm sergiledi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerine göre ulusal sınır değerleri 70 iken Manisa'da hava kalitesi indeksi 102 olarak ölçüldü.

Manisa'nın kömür madenlerinin bulunduğu ilçesi Soma'da ise değerler 110'u gösterdi. 101 ile 150 arası "hassas" olarak nitelendirilen değerler korkuttu. Manisa kent merkezinin üzerini kaplayan siyah hava tabakası korkunç bir görünüm sergilerken, siyah hava tabakası Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkından görüntülendi.


VALİ: GÖRÜNTÜ YANILTMASIN!

Durumu değerlendiren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise durumun hava koşullarından kaynaklandığını ve mutlak bir kirliliğe işaret etmediğini belirterek, "Denetimler yapılıyor, izlemeler yapılıyor. Çok ciddi bir sorun yok. Görüntü yanıltmasın. Mutlak bir kirliliğe işaret etmiyor" diye konuştu.