İnce'den sürpriz ziyaret!

İnce'den sürpriz ziyaret!

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u Şişli Nişantaşı'ndaki evinde ziyaret etti. Ziyaret çıkışında açıklama yapan Cindoruk, Muharrem İnce'yi Macron'a benzetti.

Engin Altay, Fikri Sağlar Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’la birlikte gelen İnce’yi eski bakan Ufuk Söylemez karşıladı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Muharrem İnce, devlet arşivlerinden alınmış, Yassıada Mahkemelerinde yapılan savunmaya ilişkin bir resmi belgenin bir basımını Cindoruk çiftine hediye etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Muharrem İnce, “Ben çok politik bir çocuktum. Genç yaşlarda siyasete ilgi duyan birisi olarak ben Ecevitçiydim, babam Demirelciydi. Bu konuda çok tartışma içerisindeydik. Ben de arkadaşlarımla birlikte bugün babamın mensubu olduğu siyasi hareketin duayenlerinden bir büyük ustanın evine ziyarette bulunduk. Türkiye’ye önemli hizmetleri bulunmuş bir siyasetçiden önemli tavsiyeler aldık. Tecrübelerini dinleyip hayır duasını aldık” dedi.

İnce’nin ardından açıklama yapan Hüsamettin Condiruk ise “Ben 1958 yılında Rahşan Hanım’ın babası Namık Zeki Aral’ın avukatlığını yaptım. Namık Zeki Aral çok önemli ekonomi profesörüydü. Hükümeti tenkid eden bir yazısından dolayı yargılandı. Ecevit de benim dostumdu. Ona mensup biriyle beraber olmaktan mutluluk duyarım”

Türkiye’nin sivil darbeyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Cindoruk, “Ben askeri darbeleri yaşamış bir insanım. Bu darbelerin mağduruyum, tutuklandım. Darbeyi yapan generaller tek başlarına iktidar olmaya heves etmediler. Parlamenter rejime karşı ihtilal yaptıkları halde parlamentoyu açtılar. Ama tek başlarına cumhurbaşkanı olmak gibi bir yola sapmadılar. İlk defa sivil bir darbeyle karşı karşıyayız. Bugünkü cumhurbaşkanımız tek başına partisinin programında olmadığı halde bir başkanlık sistemi getirdi. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bu başkanlık sistemi demokratik değildir. Bu bir maceradır. Bu Afrika, Habeşistan modeli bir sistemdir. O nedenle tutunması zor. Cumhuriyeti savunan herkesin bu rejime karşı elinden gelen gayreti göstermesi lazım” şeklinde konuştu.

MACRON BENZETMESİ

Muharrem İnce’nin önemli bir görev yaptığını belirten Cindoruk, “Türk halkının kahramanı oldu. Ben onu Macron’a benzetiyorum. Macron’u nasıl Fransa Halkı benimsediyse, Türk halkı da Muharrem İnce’yi benimsedi. Onunla bir kurtuluş yolu bulacağımıza inanıyorum. Ben sayın cumhurbaşkanından da tecrübeli bir ağabeyi olarak ısrarından vazgeçmesini rica ediyorum. Ama o belli bir yola girmiştir. O macerayı durdurmak görevi Türk Halkına düşüyor. Bu seçim değil referandumdur. Türk halkı ya meclisten vazgeçecek ya da geçmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü