İngiltere'den Türkiye'ye  terör desteği

İngiltere'den Türkiye'ye terör desteği

İngiltere'den Ankara'ya destek geldi. Terör örgütü YPG safında savaşan İngiliz vatandaşı Jim Matthews'ın terörden yargılanacağı açıklandı.

İngiliz vatandaşı Jim Matthews, Suriye’de terör örgütü PKK’nın uzantısı olan PYD-YPG saflarında savaştıktan sonra ülkesine döndü. İngiliz Polis teşkilatı Scotland Yard, eski bir asker olan Matthews’in “terör eğitimi verilen yerlerde” bulunması nedeniyle yargılanacağını açıkladı.  Matthews, 14 Şubat’ta Londra’da Hakim karşısına çıkacak.

“YPG’YE ÜYE OLMAK DEĞİL, TERÖR EĞİTİMİ VERİLEN YERLERDE BULUNMAK”
Matthews’e yönelik suçlamalarda “YPG safında savaşmak” yer almadı. Bunun yerine “terör eğitimi verilen yerlerde bulunmak”, kendisine suçlama olarak yöneltildi.  Matthews’e yönelik suçlama, PYD-YPG saflarında savaşan İngiliz vatandaşlarına yönelik açılmış ilk soruşturma olması açısından önem taşıyor.

İNGİLTERE, PYD-YPG İLE PKK İLİŞKİSİNİ DOLAYLI OLARAK TANIMIŞ OLDU
İngiltere, PYD-YPG’yi resmen “terör örgütü” olarak tanımıyor. Oysa PKK, İngiltere tarafından da “terör örgütü” listesine alınmış durumda.  Matthews’e yönelik suçlamanın, İngiltere’nin PYD-YPG’yi terör örgütü listesine henüz almamış olması nedeniyle “terör eğitimi verilen yerlerde bulunmak” olarak belirlendiği yorumları yapılıyor.  Bu suçlama ile İngiltere, PYD-YPG ile PKK arasındaki ortaklığı dolaylı olarak kabul etmiş oluyor.