İşe eğitimle başlayacağım

İşe eğitimle başlayacağım

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Hür Güntaş, Mustafa Kemal Atatürk gibi her şeyin eğitimle başladığına inanan bir öğretmen olduğunu söyleyerek “Bu nedenle işe eğitimle başlayacağım” dedi.

CHP İstanbul 2. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı olan Hülya Hür Güntaş, YURT’a özel açıklamalarda bulundu. Eğitimci olan Güntaş “Mustafa Kemal Atatürk, her şeyin eğitimle başladığını bildiği için işe eğitimle başladı. Kız ve erkek çocuklarını eşit tutan karma bir eğitim yasası çıkartarak, kız çocuklarını topluma kazandırdı” dedi.

AKP’nin bunu eğitim sisteminde yaptığı deği- şikliklerle uyguladığını ifade eden Güntaş, 4 +4 +4 eğitim sistemini getirerek hayata geçirdiklerini belirtti. CHP’li Güntaş “İlk dört yıllık aşamadan sonra 38 bin kız çocuğu eğitimden mahrum bıkılmış durumda. Bu ikinci 4 yılda yüz binleri buluyor. Bu kız çocukları birer çocuk gelin adayı olarak evde evlenmeyi bekliyorlar. Ben Mustafa Kemal Atatürk gibi her şeyin eğitimle başladı- ğına inanan bir öğretmenim. Bu nedenle ilk işim eğitim ve öğretim yasasını çıkartmak olacak. Bu yasa ile eğitim ve öğretimden koparılmış insanların eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağım. Ben çocuk gelinlerin umudu olacağım” dedi.

EĞİTİMCİLERİN SORUNLARINA SAHİP ÇIKACAĞIM

Güntaş, toplumun birçok kesiminin mağdur edildiğinin altını çizerek, eğitimin, ekonominin ve sağlığın altının boşaltıldığını kaydetti. Kadınların her gün öldürüldüğüne ve şiddetin arttığına dikkat çeken Güntaş “Atatürk’ün kadınlara vermiş olduğu haklar teker teker alınıyor” dedi. İkinci hedefinin kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele etmek olacağını dile getiren Güntaş, öğretmen olarak eğitimcilerin sorunlarına sahip çıkacağını belirtti. KHK’larla atılan ataması yapılmayan öğretmenlerin mücadelesini vereceğini kaydeden Güntaş “Öğretmenler açlıkla terbiye edilmek isteniyor. Ben bunların umudu olmak için de adayım. Sokakta eğitimcilerle, halkımızla mücadele etmek ve onların haklarına sahip çıkmak için adayım” dedi.

DOĞAYA YÖNELİK SALDIRI VAR

Dersim Dernek Federasyonu üst kurulu delegesi ve İstanbul kadın temsilcisi olan Güntaş, Tunceli’de doğa katliamı yapıldığını ve HES’lerle derelerin yok edildiğini vurguladı. Bu süreci bire bir yaşadığını ifade eden Güntaş “Sadece Dersim değil, ülkenin her yerinde do- ğaya yönelik böylesi bir saldırı var. Bu noktada ülkenin genelinde yapılmak istenen doğa katliamına karşı olacağım. Suyumuzu, derelerimiz korumak adına mücadele etmek için aday oldum” diye konuştu.

CHP İKTİDARINI BERABER KURACAĞIZ

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Adayı olmasının CHP’de umut olduğunu söyleyen Güntaş, Fizik öğretmeni olmasının da kendisi için iyi olduğunu belirtti. Güntaş; “25 yıllık öğretmenlik hayatımda matematik öğretmeni olarak fizik öğretmenleri ile iyi anlaştım. Bu bağlamda kendisiyle çalışmak iyi olacaktır. Buna inanıyorum ki, Sayın İnce Cumhurbaşkanı olacak, ben de Milli Eğitim Bakanı. CHP iktidarını hep beraber kuracağız” dedi. Almanya’da uzun süre öğ- retmenlik yaptığını kaydeden Güntaş, Fransa, Danimarka, Finlandiya gibi Avrupa ülkelerinin eğitim sistemini çok iyi bildiğini ve bu eğitim sistemini ülke için en verimli hale getirip uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

TOPLUMSAL BARIŞI CHP GETİRECEK

Ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu belirten Güntaş “Kemal Kılıçdaroğlu her defasında bunu ifade ediyor. Toplumsal barışı getirecek olan CHP’dir. Kutuplaşma artmış durumda. Bir öğretmen olarak bu güne kadar öğrencilerimden verdiğim ödevlerini yerine getirmelerini istedim. Şimdi roller değişti. Kendimi bir öğrenci olarak görüyor ve halkımızın verdiği ödevi yerine getirmek istiyorum” dedi.