İstanbul'da 'evet' baskısı

İstanbul'da 'evet' baskısı

CHP'li Hakkı Sağlam, İBB Meclisinde "İstanbul’da binalara 'EVET' pankartları ve giydirmeleri bina sakinlerinin izin vermemesine rağmen baskı ile uygulanıyor" iddiasını dile getirdi

İBB Meclisi CHP Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında sözlü okudu ve çok önemli bir iddiayı gündeme getirdi. İstanbul’da ki binalara “EVET”pankartları ve giydirmelerin bina sakinlerinin izin vermemesine rağmen baskı ile uygulandığı iddialarını önergesinde dile getirerek Başkan Kadir Topbaş’a şu soruları sordu:

“İBB’nin yetki ve tasarrufunda bulunan alanlardaki açık hava reklam ünitelerinden olan bina cephelerini kiralayan kişilere baskı kurularak 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak halkoylaması kapsamında “evet” giydirme ve pankartları asılması istendiği, bina sakinlerinin buna olumlu yanıt vermemesi üzerine ise kendilerine talimatın İBB tarafından verildiği ifade edilmektedir. Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan (Fulya Mah Büyükdere cad 24)Hukukçular Sitesi’nin Cevahir AVM ye bakan duvarında bulunan panoya “evet” giydirmesi yapılması için İBB Başkanı olarak tarafınızdan verilen talimat var mıdır? Varsa dayanağı nedir? İBB Başkanı olarak İstanbul genelinde İBB veya iştiraklerine ait binalara “evet” giydirmesi yapılması için verdiğiniz talimat var mıdır? Varsa dayanağı nedir? Yoksa bunların indirilmesi ile bu bina vb yerlere asılmaması için gerekli talimatı vermeyi düşünüyor musunuz?