İstanbul örgütünde şaka istifa getirdi

İstanbul örgütünde şaka istifa getirdi

20 yıldır CHP İstanbul İl örgütünde sekreterlik yapan, birçok il başkanı ile beraber çalışan Zeliha Orbay'ın şakası CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Başkanı Şeyma Dumrul'u istifa ettirdi.

Şeyma Dumrul CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından açıkladı. İstifa'nın perde arkasına YURT Gazetesi ulaştı. 

Şeyma Dumrul'un istifa etme nedeni 20 yıldır CHP İstanbul İl örgütünde sekreterlik yapan Zeliha Orbay ile arasında geçen konuşma. 

İddiaya göre Şeyma Dumrul, Zeliha Orbay'a 'sen Alevi misin?' diye sorar.

Orbay'da bu soruya iyi niyetli ve tamamen şaka yollu 'ben senin gibi kızılbaş mıyım?' (Şeyma Dumrul'un saç rengini kast ederek) diyerek yanıt veririr.

CHP İstanbul İl Örgütünde yaşanan istifanın 3 gündür süren tartışmanın nedeni bu...

CHP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜNDEN AÇIKLAMA

Son birkaç gündür sosyal medyada dikkat çekmeye çalışılan bir konu üzerinde İstanbul İl başkanı Cemal Canpolat imzalı bir açıklama kamuoyuyla paylaşıldı.

İl Başkanlığınca, “CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda inançları dolayısıyla bazı üyelere hakaret içeren ifadeler kullanıldığına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denilen açıklama şöyle:

Kamuoyunun dikkatine;

Bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda inançları dolayısıyla bazı üyelere hakaret içeren ifadeler kullanıldığına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal medya platformlarından ve bazı yandaş gazeteler üzerinden yayılan bu haberler iftira ve kara propagandadır.

Şahsım başta olmak üzere partimize yönelik itibar düşürmeye yönelik bu girişimi şiddetle kınıyorum. Partimiz içerisinde mezhepsel bir tartışma yaratmak isteyen hizipçilere, iftiracılara ve AKP uzantılarına bunun hesabını soracağız.

Söz konusu yalan ve iftiralar ile partimizin ve kamuoyunun meşgul edilmesine izin vermeyeceğiz.

Saygılarımla.

Cemal CANPOLAT
CHP İstanbul İl Başkan