İşte AKP’nin seçim stratejisi: ‘Mikro yapılanma’

İşte AKP’nin seçim stratejisi: ‘Mikro yapılanma’

Erdoğan 2017’yi değişim, 2018’i icraat, 2019’u ise seçim yılı ilan ederken, AKP seçime hem dikey hem yatay yapılanma ile hazırlanacak. Teşkilat çalışmasında mikro yapılanmaya gidilecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın değişim kararı konusunda kararlı olduğu, bu noktada bir B planının bulunmadığı belirtilirken, 2017’yi değişim, 2018’i icraat, 2019’u ise seçim yılı olarak planladığı, bir erken seçim ihtimalinin olmadığı kaydedildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, ‘Başkanların istifası ve erken seçim’ başlıklı bugünkü köşe yazısında, AKP’de değişimin bir süreç olduğunu aktararak, “Üç belediye başkanının istifalarını geciktirmeleri nedeniyle bundan vazgeçilecek değil. Ancak Erdoğan, bir an önce bu tartışmaları sonlandırıp, partiyi 2019 seçimlerine hazır hale getirmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılı içinde değişimi tamamlayıp, 2018’i icraata ayırmayı planlıyor” diye yazdı.

Mikro yapılanma ve mahalleler

Seçimlerin zamanında yapılacağını aktaran Selvi, AKP’nin 2019 seçimlerine farklı bir strateji ile hazırlandığını, teşkilat çalışmalarında mikro yapılanmaya gidildiğini, mahallelerde de teşkilatlanacağını yazdı.

Teşkilatlanmanın mahalleye kadar ineceğini belirten Selvi, “Bundan böyle mahallelerin yönetim kurulu toplantıları da olacak. Buna hem dikey hem yatay yapılanma deniliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu İstanbul İl Teşkilatı ile yaptığı istişare kurulu toplantısında, “Sadece hizmet odaklı olmaz arkadaşlar. Birebir vatandaşın kapısına gidelim, vatandaşın gönlüne dokunacak şekilde çalışalım” demişti” bilgisini aktardı.