İşte İmamoğlu'nun başarısının mimarları...

İşte İmamoğlu'nun başarısının mimarları...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'daki seçimi kazanmış durumda. Seçim kampanyası sürecinde hükümete yakın medyada gerçekleşen bazı olayların 'AKP'ye oy kaybettirdiği' konuşuluyor.

Seçim kampanyası sürecinde hükümete yakın medyada yaşanan söz konusu olaylar, sonuçların belli olmaya başlamasıyla birlikte tekrar gündeme geldi.

İşte o süreçte yaşananlar: 

BUKET AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart sürecinde Kanal D’de Buket Aydın’ın konuğu olmuştu. Programda, CHP lideri; partisinin İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağını söyledi. “Bütün bunları alacağız, ben gerçeği söylüyorum size.” demiş Kılıçdaroğlu, gazeteci Buket Aydın kahkaha atmıştı. Bu tepki kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

TURGAY GÜLER

Ekrem İmamoğlu’nun hükümete yakın medya kanalı Ülke TV’de çıktığı programın sunucusu Turgay Güler’e her kesimden tepki yağmıştı. AKP’li sosyal medya hesaplarından dahi Güler’in program boyunca İmamoğlu’nu provoke ettiği ve AKP’nin oyunu düşürdüğü yorumları yapıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun hükümete yakın TV kanalı Ülke TV’de çıktığı programın sunucusu Turgay Güler’e her kesimden tepki yağmıştı. AKP’li sosyal medya hesaplarından dahi Güler’in program boyunca İmamoğlu’nu provoke ettiği ve AKP’nin oyunu düşürdüğü yorumları yapılmıştı.

Sık sık sözü kesilen İmamoğlu, İstanbul’un sorunları yerine 50 dakika boyunca HDP ve PKK ile ilgili sözlerin sorulmasına tepki gösterdi. İmamoğlu programda el yazısıyla yazdığı beka sorunun yerelde gündeme gelmemesi gerektiğini anlatan bir yazı okudu. Bu yazıya Turgay Güler, “Ajans mı yazdırdı bu yazıyı” dese de İmamoğlu’nun sözü sonrasında konuyu kapatmak zorunda kalmıştı. İmamoğlu da okuduğu cümlelerin Binali Yıldırım’a ait olduğunu söylemişti.

HÜRRİYET

Demirören Medya Grubu’na ait olan Hürriyet ve Posta gazetesinin internet siteleri ile cnnturk.com'a tepki gösteren Ekrem İmamoğlu “Söylenmemiş sözleri, söylenmiş gibi manşet yapan Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk internet sitesini derhal bu yalan habere son vermeye ve özür dilemeye davet ediyorum.” demişti.

Sezai Temelli'nin hiç söylemediği sözleri başlığa çıkaran hurriyet.com.tr kendi sitesinden bir açıklama yapmış. Açıklamada, "hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler." ifadelerini kullanmıştı.

DHA

Demirören Haber Ajansı sabah saatlerinde geçtiği haberde, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da önde olduğunu duyurmuştu. DHA, haberi yaklaşık bir saat sonra yayından kaldırdı. “Son dakika” görseliyle tweet atan DHA, Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 48,80 oranına oy aldığını duyurmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet