İyi Parti afişlerine çirkin saldırı

İyi Parti afişlerine çirkin saldırı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek,  1 Nisan Pazar günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşecek olan İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultay'ı için yapılan çalışmalara yönelik engelleme girişmleriye ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, "Kaynağını bildiğimiz baskılar sonucu, binlerce açık hava ilan panolarının olduğu büyükşehirlerde ve Başkentimizde, bu imkan İYİ Parti’ye kullandırılmadı" diyerek sokaklarda afişlerine yapılan saldırıların fotoğraflarını gösterdi.  Dervişoğlu, baskılardan yılmayacaklarını, tehditlerden korkmayacaklarını söyledi.

İşte Dervişoğlu'nun yaptığı açıklamalar:

Altı ay önce kurulan ve Türkiye’ye umut olan İYİ Parti, bildiğiniz gibi 1 Nisan Pazar günü 1. Olağanüstü Kongresi’ni yapacak..
Ankara Spor Salonu’nda yapılacak olan kongre için yalnızca Genel Merkezi’mizde değil, İYİ insanların bulunduğu her noktada çalışmalar sürüyor..
Türk demokrasisinin, darbe günlerinden bile ağır şartlara ve yaralara maruz kaldığı bu dönemde ortaya çıkan İYİ’lik hareketinin ne tür sorunlarla karşılaşabileceğini iyi biliyorduk..
Bu şartlarda kurulan ve 6 ay gibi kısa zamanda büyüyen İYİ Parti, düğün gibi, bayram gibi bir kurultaya hazırlanıyor..
Altı ayda 78 ilde teşkilatlandık.. 65 il ve 627 ilçede kongrelerimizi yaptık..
Bu kadar zamanda, bu kadar yol almamızdaki en önemli etken, Türk Milleti’nin içine düşürüldüğümüz cendereden çıkış yolu aramasıdır..
Ülkesini dert eden, tehlikeyi gören tüm vatandaşlarımız, elini taşın altına koyuyor ve her şey İYİ olsun diye çabalıyor.. İşte bu kararlılık ve çabalar İYİ Parti’nin en büyük gücüdür..
Olağanüstü Kongremiz için her parti gibi tanıtım ve duyuru çalışmaları yapıyoruz..
Kaynağını bildiğimiz baskılar sonucu, binlerce açık hava ilan panolarının olduğu büyükşehirlerde ve Başkentimizde, bu imkan İYİ Parti’ye kullandırılmadı..
Farklı yöntemlerle çalışmak istedik, her tür bürokratik engel çıkarıldı..


Bizler, hukukumuz ve devletimizin görevlileri ile karşı karşıya gelmemize neden olacak adımlardan kaçınarak, kan içip kızılcık şerbeti dedik..
Ancak, tahammülsüzlüğe bakın ki, kısıtlı imkanlarla ve tamamen İYİ insanların katkılarıyla yaptığımız afiş ve pankart çalışmamıza bile tahammül edilemedi..
Oysa demokrasi tahammül ister, saygı ister.. Tepkimiz tahammülsüzlükten ziyade, saygısızlığadır..
Türkiye’nin en üst mevkiden itibaren yüz yüze kaldığı nobran davranış, sokağa da tahammülsüzlük ve çirkin saldırılar olarak yansıyor..
Bakınız bu fotoğraflar, Cumhuriyetin Başkent’i Ankara’dan.. Aynı noktalarda, aynı direklerde daha kısa süre öncesine kadar bir başka siyasi partinin afişleri vardı.. Ve hala da birçoğu duruyor.. Ancak İYİ Parti’nin üzerinde bir hanımefendinin, Genel Başkan’ımızın fotoğrafları bulunan afişleri, bizce malum kişi ve çevrelerde sökülüp, çöp gibi yerlere atılıyor..
Bu tahammülsüzlüğü, iradesinden zerre şüphe duymadığımız milletimizin takdirine sunuyoruz..
Ve bilinmesini isteriz ki, ne yaparlarsa yapsınlar, hangi engelleri çıkarırlarsa çıkarsınlar, 1 Nisan Pazar günü, Allah’ın izni ve Milletimizin teveccühüyle, bayram gibi, düğün gibi bir kongre yapacağız..
Kongremize Türkiye’nin her köşesinden vatandaşlarımız katılacak.. Kimi şu an yollarda kimi yarın Ankara’da olacak.. Ve Türkiye, İYİ Parti’nin nasıl bir güç ve umut olduğunu Pazar günü daha iyi anlayacak..

Kongremiz için çok özel çalışmalarımız oldu.. Şu ana kadar emniyet birimlerine 700’e yakın otobüsün plakasını bildirdik.. Spor salonunun yanındaki Hipodrom park alanı 1000 otobüslük ve dolmak üzere..
Özel araçları ve kendi imkanları ile geleceklerin yanında, Ankara ve çevresini de hesaba kattığınızda Türkiye Pazar günü, demokrasi tarihinin en büyük kongrelerinden birine sahne olacak..
Bu yalnızca İYİ Parti organizasyonu değil.. Bu, Milletimizin bir çıkış yolu gördüğünde nasıl harekete geçebildiğinin de kanıtı..
Milletimizle birlikte yapacağımız kongremizde sayın Genel Başkanımız da Milletimizin arasında oturacak..

Kongremize özel müziğimiz ve kareografimiz, her tür takdiri hak eden Genel Başkanımız için de sürpriz olacak.. 
1112 delegemizin katılacağı kongrede, Genel Başkanlık ve Genel İdare Kurulu seçimleri yapılacak..
Büyük bir demokratik olgunluk içerisinde geçecek olan kongremizi, 700 prokotol davetlimiz ve 100’e yakın yabancı temsilci izleyecek..
Şu ana kadar siz değerli basın mensuplarının, kongremizi izlemek için yaptığı bildirimlerde de 300’e yaklaşan bir sayı var karşımızda..
Ana sloganı ‘İYİ’ler Kazanır” olan kongremizin alt sloganıysa “Kendine Güven… Bize Güven… Türkiye’ye Güven” olacak..
Türkiye İyi Olacak diye yola çıkan İYİ’ler olarak ilan ediyoruz ki;
Her şartta demokrasi ve mutlu bir Türkiye mücadelemiz sürecek.. 1 Nisan Pazar günü Milletimizle buluşarak, gücümüze güç katacağız..
1 Nisan Pazar günü Türk Milleti, baskılardan yılmayacağını ve tehditlerden korkmayacağını Dünya’ya ilan edecek..