İyi Parti'de kongre krizi

İyi Parti'de kongre krizi

İyi Parti il başkanlığı yönetiminin münfesih duruma düşmesinin ardından, bir parti üyesi sulh hukuk mahkemesine dava açarak olağanüstü seçimli genel kurul yapmayan il yönetiminin yerine 3 kişilik kayyum atanmasını talep etti.

İyi Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın 30 Ağustos 2018 tarihinde yayınladığı genelge ile tüm il teşkilatlarına istifa tavsiyesi yapılmıştı.

Bir önceki yönetimin bu karar doğrultusunda istifa etmesinden sonra, 17 Ekim 2018 tarihinden atanan geçici yönetimle İyi Parti Manisa il başkanlığını görevine Hasan Eryılmaz getirildi. Siyasi Partiler Kanunu’na göre; yeni il yönetiminin atamasından sonra 45 içinde olağanüstü seçimli genel kurul yapmak zorunda olan “geçici yönetim”, Siyasi Partiler Kanunu ve İyi Parti Tüzüğü'ne rağmen yasal süreci tamamlamadı.

İyi Parti il başkanlığı yönetiminin münfesih duruma düşmesinin ardından, bir parti üyesi sulh hukuk mahkemesine dava açarak olağanüstü seçimli genel kurul yapmayan il yönetiminin yerine 3 kişilik kayyum atanmasını talep etti.

MANİSA’DA İYİ PARTİ ADAY ÇIKARACAK
Manisa’da yaşanan sürecin bir benzerini İyi Parti, yakın zamanda İstanbul’da da yaşamıştı.

Manisa’nın son dönemdeki önemi ise, CHP ile kurulan ittifakta, İyi Parti’nin aday çıkaracak olması…

Kulislerde İyi Parti’nin eski AKP’li Selçuk Özdağ’la görüştüğü ileri sürülmüştü.

İyi Parti Manisa’da önümüzdeki dönem neler yaşanacakların kararını mahkeme verecek.