İYİ Parti'den AKP'ye geçen vekilden ilk açıklama

İYİ Parti'den AKP'ye geçen vekilden ilk açıklama

AKP'ye geçen Manisa Milletvekili Tamer Akkal’dan açıklama geldi. 

İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen Manisa Milletvekili Tamer Akkal, grup toplantısı çıkışında açıklamalarda bulundu.

Akkal, "Ülkemiz üzerinde terör örgütleri ve ekonomi üzerinden birçok oyun oynanıyor. Bu oyunların karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki bu harekete destek vermek ve sıkıntılı dönemde elimi taşın altına koyarak siyaset yapma gereğini hissetim" dedi.

İYİ PARTİ'DEN YENİ İSTİFALAR OLACAK MI?
Bir gazetecinin, "İYİ Parti'den başka milletvekillerinin de istifa edeceği konuşuluyor. Böyle bir duyumunuz var mı" yönündeki sorusu üzerine, böyle bir duyumunun olmadığını dile getirdi.

Başka milletvekilleri adına konuşamayacağına işaret eden Akkal, şöyle konuştu:

"Ayrılmadan önce tüm İYİ Partili milletvekili ve yöneticilerle yaptığım görüşmelerde, yönetim hatalarının olduğunu söyledim. Özellikle CHP ile yapılan yerel seçim ittifakı nedeniyle büyük sıkıntı olduğunu ifade ettim. CHP'nin, PKK'nın siyasi kanadı olan HDP ile çeşitli yerlerde yapmış olduğu görüşmeler ve destek sözleri var. Hatta HDP'nin İzmir İl Başkanı sokak sokak, mahalle mahalle dolaşıp CHP'nin İzmir adayına oy isteyeceklerini söyledi. HDP, açıkça CHP adayına destek olacağını açıkladı. İYİ Parti, her ne kadar merkeze yerleştiği iddia edilse de MHP'den kopup gelen Türk milliyetçisi  insanlardan kurulu bir parti. Hiçbir Türk milliyetçisi HDP ile yani  PKK'nın siyasi uzantısı ile omuz omuza mücadele etmeyi arzu etmez."