İYİ Parti'den Atatürk portresi tepkisi

İYİ Parti'den Atatürk portresi tepkisi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Hizmet - İş Sendikası’nın 13. Olağan Genel Kurulu’nun gerçekleştirildiği salonda Atatürk’ün fotoğrafının olmamasına tepki gösterdi.

Hizmet-İş Sendikası’nın 13. Olağan Genel Kurulu önceki gün Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Sendikanın Genel Kurulu’na MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan katıldı. Genel kurulun gerçekleştirildiği salonda Atatürk’ün portresinin olmaması dikkat çekti.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, yokuş, salonda yaptığı konuşmada, “Eksikliğini gördüğümüz için uyarıyorum: Hani yerliyiz ve milliyiz ya. Şu salonda keşke Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi olsaydı. Sayın Genel Başkan o resmi asınız lütfen” diye seslendi.

İYİ Parti’li Yokuş, konuşmasının ardından bazı sendika temsilcilerinin kendisine, “Şimdi ne gereği vardı” diye karşı çıktığını belirtti. Yokuş, “Madem yerli ve millisiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun neden resmi yok” diye karşılık verdiğini, ancak sendika temsilcilerinin de “Bizim hiçbir etkinliğimizde Atatürk’ün resmi olmaz. Tüzüğümüzde öyle bir madde yok” yanıtını verdiğini ifade etti. 
Genel başkan değişmedi

Hizmet-İş’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, genel başkanlığa yeniden Mahmut Arslan seçildi.