İYİ Parti'den Balıkesir seçimleriyle ilgili YSK'ya olağanüstü itiraz

İYİ Parti'den Balıkesir seçimleriyle ilgili YSK'ya olağanüstü itiraz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, seçim sonuçlarına ilişkin “Olağanüstü itiraz hakkımızı bugün kullanacağız” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti Ankara milletvekilleri İbrahim Halil Oral, Ayhan Altıntaş ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ile Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Aynı zamanda Millet İttifakı'nın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu hatırlatan Ok, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını 9 bin 913 oyla kaybettiğini, 31 bin 793 oyun ise geçersiz sayıldığını anımsatarak, geçersiz oyların yeniden sayılmasına ilişkin yaptıkları itirazın "jet hızıyla" reddedildiğini söyledi.

'YSK ÇİFTE STANDART UYGULUYOR'

Seçimde itirazlara ilişkin çifte standartın uygulandığını söyleyen Ok, "İstanbul'da sadece geçersiz sayılan oylar değil, itiraz edilen diğer sandıklarda bile sayımlar yeniden yapılırken, Balıkesir'de ilçe ve il seçim kurullarına yaptığımız itirazlar kabul edilmedi. YSK'ye yaptığımız itiraz ise 2 saat içinde reddedildi. 31 Mart'ta seçim yapıldı ama İstanbul'da oylar halen sayılıyor. Böyle giderse yıl sonuna kadar sayım devam edecek. Balıkesir'de ise jet hızıyla itirazımız reddedildi. Böyle hukuksuzluk olur mu?" diye konuştu.