İyi Parti'den Esad çıkışı

İyi Parti'den Esad çıkışı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Flash Tv’de Yılmaz Tunca’nın Gerçek Gündem adlı programının konuğu oldu. Gündemi değerlendiren Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriye ve PKK konularına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. 

Suriye’nin toprak bütünlüğünün ancak Türkiye ve Şam yönetiminin masaya oturup anlaşmasıyla sağlanabileceğini söyleyen Özdağ; “Suriye’nin toprak bütünlüğü ancak Türkiye’nin Şam’la anlaşmasıyla mümkün olur. Esad’a eli kanlı bir katil diyorlar, demek ki Abdullah Öcalan’ın eli kolonya kokuyormuş. Öcalan’la masaya oturan, Esad ile de masaya oturur. Eğer oturmuyorsanız, o zaman bu gerekçeniz doğru bir gerekçe değildir. Türk milletine doğru gerekçeyi söyleyin.” dedi.

OPERASYONUN GÜNÜNÜ, SAATİNİ DE VERİN PKK HAZIRLIK YAPSIN

Afrin’deki harekâtın tarihinin siyasi baskı nedeniyle yanlış seçildiğinin altını çizen Özdağ, “Dışişleri Bakanı mayısta PKK’ya operasyon yapacağız diyor. Bir de gününü saatini verip, tam nereden gireceğinizi söyleseydiniz de PKK da hazırlık yapsaydı. Bir Dışişleri bakanı böyle şey söyler mi? Bu oraya gidecek her askerimiz için artı bir tehlike oluşturmuyor mu?  Bu, sorumsuz bir açıklamadır. Aynı sorumsuzluk Afrin’de de yapıldı. Yapılan harekâtın tarihi de oluşturulan siyasi baskı nedeniyle yanlış seçildi. Operasyona başladık birinci gün hava iyi, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci günler hava kötüydü. Bunu meteoroloji bilmiyor muydu? Hangi tepede yağmur yağıp yağmayacağını biliyor meteoroloji. İlk gün kayıplarımızı bu yüzden verdik. Neden yapıyorsunuz bunu? Askere siyasi emir verin ama askere ne zaman operasyona başlayacağını söylemeyin kardeşim.” İfadelerini kullandı.