İyi Parti güldürecek

İyi Parti güldürecek

Toplumu mizah ile yeniden canlandırmayı hedefleyen İyi Parti, yayın hayatına başlayan resmi internet sitesinde buna göre düzenlemeye gitti. Sitede, “Meral Akşener sizi dinliyor” bölümü de oluşturuldu.

Meral Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti, “mizaha gülebilen siyasetçi ve birey özlemini” gidermek için partinin resmi internet sitesine “Siyaset ve mizah” bölümü ekledi. Sayfada önemli karikatüristlerin eserleri yayınlanacak. Açıklamada, "Unvanı, makamı fark etmeksizin mizaha gülebilen siyasetçi ve birey özlemi içindeyken, mizah ile toplumumuzu yeniden canlandırmakta bir nebze de olsa tuzumuz olsun diyoruz" denildi.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, kuruluşunun üzerinden 1.5 ay geçen İyi Parti’nin resmi internet sitesi www.iyiparti.org.tr, kısa bir süre önce yayına başladı. Başkanlık Divanı üyeleri, Kurucular Kurulu, Parti tüzüğü ve programı gibi İYİ Parti yönetimi ve kurumsal kimliğini yansıtan bölümlerin yer aldığı sitede Genel Başkan Meral Akşener’in de mesajına yer verildi.

“Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer” sözünün slogan olarak kullanıldığı mesajda Akşener, “Özgür, güvenli, hukukun üstünlüğünü ön planda tutan, komşuları ile barış içerisinde, istikrarlı ve öngörülebilir bir ekonomiye sahip, uluslararası platformda saygın, milleti ile barışık, ülkesi için sorumluluk alan bireylerden oluşan ve geleceğine umutla bakan eşit fırsatlar ülkesi bir Türkiye hayali ile yol çıktık. Partimizin çağrısı, 21. yüzyılın gerçeklerini doğru okuyabilen, değişen çağa ayak uyduran, güçlü, zengin ve mutlu Türkiye çağrısıdır. İyi Türkiye çağrısıdır” dedi.

MERAL AKŞENER SİZİ DİNLİYOR

Parti çalışmalarının duyurularının yapıldığı sitede “Meral Akşener sizi dinliyor” bölümü oluşturuldu. Yola birlikte çıkıldığı belirtilen bu bölümde öneriler alınacak, sorular yanıtlanacak.

İYİ PARTİ SİTESİNDE KARİKATÜR YAYINLANACAK

İYİ Parti resmi internet sitesinde en dikkat çeken bölümlerden biri ise “Siyaset ve Mizah” başlığını taşıyor. Bölümün tanıtımında, “Siyaset gündemi, hayatın gündelik yoğunluğunda kaybolur ve basının neye taraf olup neye taraf olmadığı konuşulur iken; bütün bu karmaşanın içerisinde kıvrak zekalı birileri çıksın da ulusal ve evrensel, toplumsal ve siyasi güzelliklerimizi ve çelişkilerimizi göstersin, bize ayna tutsun istiyoruz. Unvanı, makamı fark etmeksizin mizaha gülebilen siyasetçi ve birey özlemi içindeyken, mizah ile toplumumuzu yeniden canlandırmakta bir nebze de olsa tuzumuz olsun” denildi.

“Hangi siyasi taraftan olduğuna bakmaksızın, toplumun ortak ahlaki değerlerini ve hassasiyetlerini dikkate alarak üreten, gündemi akıl ve cesaretle zihninden kağıda döken önemli karikatüristlerin eserleri” yayınlanacak bu bölüm için, “Kendimizi eleştirebildiğimiz, eleştirenleri duyabildiğimiz, hatamızı görenlere hoşgörüyle yaklaşabildiğimiz, bu eleştirileri saldırıdan çok kendimizi geliştirmek için fırsat saydığımız bir duruşun bizi daha İYİ günlere götüreceğine inanıyoruz. Ülkemizde tebessüm ve hoşgörünün hakimiyeti ebedi olsun” denildi.

HAYATA SAYGI BÖLÜMÜ

Sitede dikkat çeken bir başka bölüm ise “Hayata saygı” başlığını taşıyor. “Türkiye’de yaşayan insanı, hayvanı, bitkiyi ve onu besleyen toprağı, havayı, suyu ve tüm bunları bir arada tutan değerlerimizi korumak, en büyük sorumluluğumuzdur” denilen bölümde “hayata ve vatana sahip çıkmak” için “Hayata Saygı” bölümü açıldığı ifade edildi.