İyi Parti kurucularından 3 isim istifa etti!

İyi Parti kurucularından 3 isim istifa etti!

MHP'den istifa ederek, İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren Genel Başkan Meral Akşener'in yanında olan İYİ Parti Kurucu Üyeleri Yusuf Halaçoğlu ile birlikte Nevzat Bor ve Özcan Yeniçeri ortak basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıkladı

Yusuf Halaçoğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasında 24 Haziran seçimleri öncesi milletvekilliği adaylık süreci de eleştirildi:

"Hata lüksü yokken büyük hatalar yapıldı" 

"Oluşturulan parti yönetimi, en küçük bir hata işleme lüksü yokken, büyük hatalar yaptı. Daha yeni kurulmuş il-ilçe teşkilat ve başkanlarının milletvekilliğine başvurmasını kabul etti. Bu durum il- ilçe teşkilatları içinde ikiliklere neden oldu. Listelerin hazırlanmasındaki dirayetsizlik ise buna tuz biber oldu. "

İşte üç ismin istifa gerekçelerinin yer aldığı açıklama metni;