İYİ Parti kurultayında Akşener'e özel kareografi

İYİ Parti kurultayında Akşener'e özel kareografi

İYİ Parti’de bugün kurultay heyecanı yaşanıyor. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen ve yönetimin belirleneceği kurultayda Genel Başkan Meral Akşener’in, ‘manifesto” gibi bir konuşma yapması bekleniyor. “İyi’ler kazanır” sloganıyla gerçekleşen kongrede 60 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu seçimleri de yapılacak.

İYİ Parti, 4 ay aradan sonra ikinci kez kurultaya gidiyor. Genel Başkan Meral Akşener'in ‘Manifesto' niteliğinde bir konuşma yapmasının beklendiği kurultayın sloganı, ‘İYİ'ler kazanır' olarak belirlendi. Bugün yapılacak kurultay için Ankara Spor Salonu İYİ Parti bayrakları ve Genel Başkan Meral Akşener'in fotoğrafları ile süslendi. İYİ Parti kurultay için, AKP-CHP-SP ve DP'ye davet gönderdi. Ancak MHP ve HDP davet edilmedi.

10:18 SALONDA İKİ KEZ PROVA DA YAPILDI

İyi Parti, Meral Akşener'i “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” pankartları ile karşılanacak. Kürsüden, Akşener'in bilgisi dışında kendisi için bir “sürpriz” hazırlandığı ifade edildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Akşener'in ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıktığı anda tüm tribünlerde açılmak üzere, tribünlere binlercesi dağıtılan “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” pankartı kaldırılacak. Tribünler aynı zamanda “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” diye slogan da atacak. Akşener'in salona girmesinin hemen öncesinde iki kez pankrat açma provası da yapıldı.

09:30   SAATLER KALA SALON DOLDU

Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililer kurultayın yapılacağı salonu saatler öncesinden doldurdu.

SALONDA İSTİKLAL MARŞI DİZELERİ
 

İYİ Parti, salonda sadece İstiklal Marşı'nın “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” dizesinin yer aldığı pankart ve yazılara izin verdi.

Salondaki partililerin ellerinde de Türk Bayrağı ve parti bayrağı dışında herhangi başka başka sembol bulunmuyor.

ATATÜRK HER YERDE
 

Kongre salonunda Atatürk her yerde. Dev Atatürk portresi dışında, ekranlarda da sürekli Atatürk'ü Milli Mücadele günlerinde gösteren görüntüler yayınlanıyor.

Sık sık “Ne mutlu Türk'üm diyene” sloganının atıldığı kongrede, Atatürk'ün Gençliğe hitabesi de hep bir ağızdan okundu.

TEŞKİLAT ANKARA'DA
 

Aralık 2017'de 1. Olağan Kurultayı'nı yapan İYİ Parti, bugünkü kurultayda yeni parti yönetimini de belirleyecek. Partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçime tek aday olarak girecek.

Partinin Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin de yeniden seçileceği kurultay, için 81 ilden katılımcılar da otobüslerle Ankara'ya geldi.

BİNLERCE KİŞİ DIŞARIDA KALDI
 

Sabah saatlerinden itibaren salon hınca hınç doldu, binlerce kişi de salon dışında kaldı.

Ankara polisi, spor salonunun etrafından yoğun güvenlik önlemi aldı. Salona giremeyen İYİ Partililer de etraftaki parklara yerleşti.

DEV EKRANLAR KURULDU
 

Kurultayın yapılacağı spor salonunda ve çevresinde dev ekranlar da kuruldu. Akşener, salona özel bir koreografi ve müzik eşliğinde girecek. Kurultayda Akşener için bestelenen, “Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal sanki… Mustafa Kemal bizim çocuklar, evladı Fatiha'dan derler adı Meral” sözlerinden oluşan şarkı seslendirilecek. Akşener salonda protokol bölümünde değil tribünde gaziler, kadınlar, gençler ve çocuklarla birlikte oturacak.