İYİ Parti: Oyumuz Tunç Soyer'e

İYİ Parti: Oyumuz Tunç Soyer'e

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ittifakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e oy vereceğini söyledi.

YURT-İZMİR

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkıpınar özel bir TV'de yayınlanan programda 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel seçim öncesinde İYİ Parti ile ittifak yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aday gösterdi.

Adaylık ilanının ardından Soyer’in babası 1980 döneminin Ankara Sıkıyönetim Savcısı Nurettin Soyer üzerinden tartışma başladı. Baba Soyer’in ülkücülerin yargılanmasıyla ilgili davalarda yüksek cezalar talep ettiği, bunun da İYİ Parti içinde yer alan MHP kökenli isimleri rahatsız ettiği dile getirilmişti. Tartışmaların uzaması üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Dr. Aytun Çıray, Soyer’e sahip çıktı. Genel Başkan Meral Akşener’in “Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez” açıklamasının ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da parti teşkilatlarındaki çekinceleri belirten bir açıklama yapmıştı.

İYİ Parti’den önce İzmir’de aktif siyasi çalışmalar yapan isimler arasında bulunan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 12 Eylül döneminde cezaevinde kaldığını söyledi. Kırkpınar, İYİ Parti ve CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e oy vereceğini açıkladı. Kırkpınar, “Biz bir siyasi partinin kimi aday göstereceğini karar veremeyiz. İttifak kararının gereğini yerine getireceğimizi ifade ettik. Parti İzmir’de Soyer’i aday gösterdi. Elbette ben de kendisine bizzat oy vereceğim. Bizim teşkilatlarımızda isim açıklandıktan sonra bana mesajlar geldi. Karşı çıkmamızı, tepki göstermemizi isteyenler oldu. Ben de 400 bine yakın bir oy potansiyeline sahip partinin il başkanı olarak tarihe not düştüm. Kesinlikle ‘istemiyoruz, karşıyız, çalışmayız’ demedik. Biz bu kararın arkasında duracağız ve gereğini de yapacağız” dedi.