İYİ Parti’den Erdoğan’a Kudüs cevabı: Türk milletinden özür dilemelisiniz!

İYİ Parti’den Erdoğan’a Kudüs cevabı: Türk milletinden özür dilemelisiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz Filistin'in başkenti olarak Kudüs'ü çoktan ilan ettik" ve "Kudüs şu anda işgal altında olduğu için oraya gidip Büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim Başkonsolosluğumuz bile Büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız" sözlerine İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray yanıt verdi.

İYİ Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kudüs tepkisi geldi. Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun “Kudüs Konsolosluğunu Büyükelçiliğe çevirin”Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Fiili olarak biz bunu zaten yapmışız” diye yanıt verdi. Erdoğan’ın bu sözlerine İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray’dan tepki geldi: “İşgal altındaysa Başkonsolosluk nasıl oluyor da 25 yıldır açık?”

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP: İŞGAL ALTINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Karaman İl Kongresi’nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Doğu Kudüs’te konsolosluğumuz var. O konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin” sözlerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çıkmış Kemal konuşuyor. ‘Orası Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli’ diyor. Biz zaten çoktan ilan ettik. Ancak Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Fiili olarak biz bunu zaten yapmışız. O günler yakın, inşallah büyükelçiliğimizi de orada açacağız” dedi.

İYİ PARTİ: KUDÜS İŞGAL ALTINDAYSA BAŞKONSOLOSLUK NASIL 25 YILDIR AÇIK?

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Sn Erdoğan, Kudüs işgal altında diye Büyükelçilik açamıyorsanız nasıl oluyor da Başkonsolosluğumuz 25 yıldır açık? İİT bildirisi de Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan etmiyor, sadece tanımaya çağrıda bulunuyor. Etti iki! Türk milletinden özür dilemelisiniz” ifadelerini kullandı.