İzmir'de 7 belediye başkanı başvuru yapmadı

İzmir'de 7 belediye başkanı başvuru yapmadı

İzmir'de CHP'den belediye başkan aday adayı olmak isteyenler, başvurularını yapmayı sürdürüyor.

Özgür TUĞRUL-YURT

Daha önce aday adayları için son başvuru tarihi 19 Ekim Cuma olarak açıklanmış, ancak takvim son anda uzatılmıştı. Fakat partililerin büyük bölümü, aday adaylık dosyalarını bağlı bulundukları ilçelerde, örgüte teslim etti. Kesin olmayan listeye göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına şuana kadar 6 kişi başvuruda bulundu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP eski milletvekillerinden Musa Çam ve Canan Arıtman, Bergama Belediyesi eski Başkanı Sefa Taşkın, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak ve CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmeye talip oldu.

O İLÇE BAŞKANLARI GÖREVİ BIRAKTI

İzmir'de CHP'nin 12 ilçe başkanı, aday adaylık için başvuru dosyalarını teslim etti. Buna göre Çiğli eski İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes eski İlçe Başkanı Ahmet Pala, Aliağa eski İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Çeşme eski İlçe Başkanı Ekrem Oran, Tire eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Karaburun eski İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Seferihisar eski İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Beydağ eski İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Bergama eski İlçe Başkanı Mehmet Canbaz, Dikili eski İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, görevlerini bırakarak kendi ilçelerinde belediye başkan aday adayı oldu.  Güzelbahçe eski İlçe Başkanı Kazım Çam ise, belediye meclis üyesi olmak için başkanlıktan istifa etti.

7 BELEDİYE BAŞKANI BAŞVURU YAPMADI

İzmir'de 7 ilçe belediye başkanı ise henüz başvuru yapmadı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, aday adaylık başvurusunda bulunmadı. Görevdeki milletvelleri ve belediye başkanlarının talip oldukları görev için başvuru zorunluluğunun olmadığı da vurgulandı.

BAŞKANLIK İÇİN BORNOVA, MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN BAYRAKLI

Belediye başkan aday adaylığı için en çok başvuru Bornova'ya yapıldı. Mevcut Başkan Olgun Atila'nın yanı sıra 13 isim daha, Bornova için başvuru dosyalarını teslim etti. AK Partili Saliha Özçınar'ın belediye başkanı olduğu Kiraz'da ise şuana kadar CHP'den yalnızca Salim Özkarakaş, belediye başkan adaylığına talip oldu. Meclis üyeliği için ise rekor Bayraklı'da. Şuana kadar tam 100 kişi meclis üyeliği için dosya verdi.

KADINLAR ÇEKİMSER KALDI

Belediye başkan aday adaylıkları için kadınların çekimser kalması dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi için tek kadın aday Canan Arıtman oldu. İlçe belediye başkan aday adaylıklarına ise 25 kadın başvuru yaptı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın yanı sıra, CHP eski İl Sekreteri Birgül Değirmenci ile Şehrazat Mercan, dosyalarını teslim etti.