İzmir'de Çalkaya kararına tepkiler

İzmir'de Çalkaya kararına tepkiler

Balçova İlçe Seçim Kurulu, 3 dönemdir Balçova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Ali Çalkaya için aldığı karara tepkiler...

YURT-İZMİR

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Ranta geçit vermeyen onurlu başkanımız Mehmet Ali Çalkaya 'ya kurulan kumpasa karşı elimizden geleni yapacağız" dedi. Balçova İlçe Başkanı Eryılmaz ise, “Seçimle alamayacaklarını bildikleri için bu yollara başvuruyorlar. HDP ve Saadet Partisi karara şerh koydu. AKP haricindeki tüm partiler bize destek veriyor. İl başkanlığı da çalışmalar başlattı. Bin tane kanun maddesinin 999 tanesi bizden yana. O bir taneyle de Çalkaya’yı vuralım demişler. Başkan adayı olması madem sakıncalı şu an belediye başkanı… Başkanlığını düşür o zaman” dedi. 

Seçim kurulu 4’üncü dönemi için partisinin genel merkezi tarafından yeniden aday gösterilen Başkan Çalkaya’nın durumunu Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimi gereği partiler aday listelerini teslim ettikten sonra inceledi ve memnu hakların iadesi belgelerini istedi.  

Çalkaya 2015 yılında katıldığı bir yürüyüşte Cumhurbaşkanı için attığı sloganlar nedeniyle yargılandığı davada 11 ay 20 gün ceza almıştı.

Seçim kurulu Saadet Partisi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) temsilcilerinin şerh koymasına rağmen Çalkaya’dan seçme ve seçilme hakkı ile ilgili belgeleri getirmesini istedi. 2 günlük sürede belgeler gelmezse Çalkaya’nın adaylığı kesin olarak düşecek.

KUMPASA KARŞI ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Gelişmelerin ardından İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. Kılıç, “Ranta geçit vermeyen onurlu başkanımız Mehmet Ali Çalkaya 'ya kurulan kumpasa karşı elimizden geleni yapacağız. İçerde dışarıda nerde haksızlık varsa biz gerçek Cumhuriyet Halk Partililer olarak karşısında olacağız” açıklamasında bulundu.

TÜM PARTİLER BİZDEN YANA!
Ayrıca CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Belediye Başkanı Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye başkanımız da açıklama yapmış. Seçimden korkanların başvurduğu yöntemler bunlar. Seçimle alamayacaklarını bildikleri için bu yollara başvuruyorlar. Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Seçim kurullarının önünde olacağız. HDP ve Saadet Partisi şerh koydu. Onlar da duruma itiraz ediyorlar. AK Parti temsilcilisi ve memur üyeler bir şey demiyor zaten. AKP haricindeki tüm partiler destek veriyor. İl başkanlığı da çalışmalar başlattı. Bin tane kanun maddesinin 999 tanesi bizden yana. O bir taneyle de Çalkaya’yı vuralım demişler. Başka kimse de denk gelmiyor. Başkan adayı olması madem sakıncalı şu an belediye başkanı… Başkanlığını düşür o zaman!” dedi.