İzmir'de CHP İYİ Parti'ye kaç üye verecek

İzmir'de CHP İYİ Parti'ye kaç üye verecek

CHP-İYİ Parti arasındaki meclis üyeliği görüşmesinin bugün sonlanması bekleniyor...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasındaki ittifak Tire ve Kiraz’ın İYİ Parti’ye bırakılması ile resmileşmişti. İYİ Parti İzmir yetkilileri ise aday çıkaracakları halde Millet İttifakı’nın kaybetme riskine karşı Torbalı ve Konak’ta aday çıkarmayarak CHP’ye bir jest daha yaptı.

Egemedyası'nın haberine göre; Bu tabloya göre CHP-İYİ Parti işbirliği doğrultusunda İYİ Parti büyükşehirde ve 25 ilçede aday çıkarmayıp CHP’ye destek verecek. CHP ise İYİ Parti’ye bıraktığı Tire ve Kiraz’da İYİ Parti’yi destekleyecek.

YÜCEL-KIRKPINAR GÖRÜŞMESİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
İttifakın bu tablosunun netleşmesinin ardından CHP ve İYİ Parti arasında bu kez geçtiğimiz hafta kaç ve hangi ilçelerde meclis üyeliği verilmesi yönündeki görüşmeler başladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar başkanlığında başlayan görüşmeler tüm hızıyla sürüyor. Kimi zaman İYİ Parti’de kimi zaman CHP İzmir İl başkanlıklarında yapılan toplantılarda İYİ Parti yöneticileri, Millet İttifakı’nın başarılı olabilmesi adına yaptıkları fedakarlıkları anlatarak, parti örgütlerini çalıştırabilmek adına makul oranda meclis üyesinin kendilerine verilmesi yönünde görüş belirtti.

İYİ PARTİ, KRİTİK İLÇELERDE MECLİS ÜYELİĞİ TALEBİNDE ISRARLI
Büyükşehirde de CHP adayı Tunç Soyer’i destekleyecek olan İYİ Parti yetkililerinin CHP’den özellikle kendi destekleri olmaksızın seçim sonuçlarının AK Parti lehine değişebileceği kritik bazı ilçelerde ‘parti örgütlerini de seçim çalışmalarına katmak için’ meclis üyeliği talebinde bulunduğu dile getiriliyor. Bu ilçelerin başında ise İYİ Parti’nin birkaç gün önce CHP lehine çekildiği Torbalı ve Konak başta olmak üzere, AK Parti ve CHP arasındaki oy makasının az olduğu Buca, Karabağlar, Bayraklı, Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Menemen ilçeleri geliyor.

CHP-İYİ PARTİ MECLİS ÜYELİĞİ LİSTESİ AKŞAM SAATLERİNDE NETLEŞECEK
İki partinin il başkanları dün de CHP İl binasında yaptıkları görüşmelerde ilçe bazında meclis üyeliği görüşmelerini sürdürdü. Görüşmenin bugün de sürmesi ve akşam saatlerinde netleşmesi bekleniyor. CHP yetkililerinin İYİ Parti’ye hangi ilçelerde, kaç meclis üyeliği teklif edeceği ve partilerinin genel merkezine gönderecekleri kesin listeye ekleyecekleri akşam saatlerinde sonlanması beklenen görüşmelerde netleşecek. 

http://www.egemedyasi.com/chp-iyi-partiye-kac-uye-verecek-742465h.html