İzmir'li Vekillerden Kurultay mesajı

İzmir'li Vekillerden Kurultay mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kurultayına hazırlanıyor.  İzmir milletvekilleri kurultay öncesi mesajlarını YURT’a verdi. Genel Sekreter Sındır, kurultayın adalet ve cesaret teması üzerinden umut vereceğinin altını çizdi.

ÖZGÜR TUĞRUL / YURT

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “36’ncı olağan kurultayımızı gerçekleştiriyoruz. Partimizi yeni bir döneme taşıyacak olan bu kurultay, aydınlık geleceğe heyecanla yürümemizi sağlayacak. Anayasa değişikliğiyle tek adam ve parti devleti anlayışına sürüklenen ülkemizi, yeniden laik ve hukuk devletine kavuşturacağız. Bu dönemde de elini taşın altına sokarak Genel Başkanlık ve PM üyeliğine aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ VURGUSU

Tacettin Bayır, “2 yılda bir yapılan 36’ncı olağan kurultayımızı yapıyoruz. PM adaylarının çokluğunun olması partiye olan umudu gösteriyor.  Adaylar, ülkenin sürüklendiği tek adam rejimine karşılık elini taşın altına koyuyor. Demokrasi şöleni içerisinde partimize yakışır bir atmosferde gerçekleşecek. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÖZKAN:‘AKP’NİN YARATTIĞI KARANLIĞI YIKACAĞIZ’

Tuncay Özkan, “36’ncı olağan kurultayımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kurultayımız ülkeyi aydınlık geleceğe taşıyacak olan kadroları belirleyecek. Bir demokrasi şöleni içerisinde dayanışma ile 36’ncı kurultayımızı tamamlayacağız. AKP’nin ülkemizi getirdiği karanlık ortamı Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlığı ile yıkacağız” dedi. 

BALBAY: ‘UMUT OLACAĞIZ’

Mustafa Balbay, “36’ncı Kurultayın önümüzdeki döneme halkın  isteklerine cevap veren yöneticileri çıkarması gerekmektedir. Kurultay partimizin vizyonunu belirleyerek ileriye daha güçlü bakmamızı sağlayacak. 2019 öncesinde daha güçlü bir Parti Meclisi ile umut olacağız. Ben de PM’ye aday oldum” dedi.

'KURULTAY DELEGELERİ BÖLGELERİNİN SORUNLARINI AKTARMALI'

Mustafa Moroğlu, “36’ncı kurultayımızın ülkenin geleceğine bir mesaj vermesi gerekiyor. Kurultayımızda kimin genel başkan kimin parti meclisi üyesi olacağından daha çok ülkemizin temel sorunlarının tartışıldığı ve sonuç bildirgesinin ileriye umut taşıması gerekiyor. Kurultay delegelerimizin de bulundukları bölgelerin sorunlarını aktarmaları gerekiyor. Böyle bir atmosferde yapılırsa kurultayımız geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır” diye konuştu.