İzmir’de Gümrükçü resmen aday

İzmir’de Gümrükçü resmen aday

CHP İzmir’de adı uzun süredir il başkan adaylığı için geçen Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü resmen 'varım' dedi.

Özgür TUĞRUL- YURT

Çiğli il delegasyonu ile toplantı yapıp görüşlerini alan Gümrükçü adaylık düşüncesini paylaştı. Gümrükçü tam destek aldıktan sonra yola çıktı.

‘Bir Yoldaşa Mektup’ başlıklı yazılı bir açıklama yaparak örgüte seslenen Gümrükçü, Çiğli İlçe Kongresi’ndeki ‘Yürüyelim Arkadaşlar’ mottosunu da yenileyerek, “Kimsenin adamı olmadım, olmam, örgütümden başka kimseden talimat almadım, almam” sözleriyle adaylığını açıkladı.

İŞTE GÜMRÜKÇÜ’NÜN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Bir Yoldaşa Mektup

Değerli Yoldaşım;
Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. 15 Temmuz darbesinin ardından AKP’nin 20 Temmuz Darbesi… Bitmek bilmeyen OHAL ile hukuksuzluğun kurumsallaşması süreci… Tasfiye edilen parlamenter demokratik sistem… Laiklik ve aydınlanma değerleri… İnsan hakları ve özgürlükler… İnşa edilmeye çalışılan otoriter, tek tipçi, antidemokratik bir rejim… Ve KHK’lar üzerine inşa edilmeye çalışılan tek adam rejimi…

Sevgili Yoldaşım;
16 Nisan referandumu ile siyasal sistem değişmiş “küçük olsun benim olsun” dönemi bitmiştir. Şimdi hedef yüzde 50+1’dir. Değişen siyasal sistem partimizin siyaset anlayışında da değişim ve yenilenme zorunluluğunu ortaya koymuştur. “Ceketi koysak seçiliriz”, “sen beni seç ben seni seçeyim”, “çalışmasak da oy veriyorlar” mantığı ve anlayışı yolun sonuna gelmiştir!

Siyasetteki yeni parti ve aktörlerin yarattığı rekabet, iktidar partisinin kurmak istediği koalisyonlar, artık çalışmadan, mücadele etmeden ve üretmeden siyaset yapılamayacağını göstermektedir.

Sevgili yoldaşım!
Ülkemizin bu zor koşullarında kongre sürecimizin yetki, karar ve sorumluluğu önce üyelerimizin, tüm kademelerdeki parti yöneticilerimizin ve seçilmiş il delegelerimizindir. Gelinen noktada söz, yetki ve karar örgüttedir. Bu sorumluluk ile 2019 yılında yapılacak ve Cumhuriyetin kaderini belirleyecek 3 büyük seçimi yönetecek İzmir il örgütünü sizler belirleyeceksiniz. Bu onurlu olduğu kadar da sorumluluğu yüksek vazife sizlerin omuzundadır. Cumhuriyetimizin, aydınlık geleceğimizin, özgür yarınlarımızın kaderi partimizin örgütlerinde yazılacaktır ve bu eserin yazarı sen olacaksın!

Yetkin, nitelikli, partiyi ileriye götürecek ve en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetini canı pahasına savunacak, önce ben değil “ÖNCE TÜRKİYE!” diyecek kadroları göreve getirmek gibi tarihsel bir sorumluluğa sahipsin. Söz, karar ve yetki senin!

Sevgili yoldaşım!
“Dağ başını duman almış… Gümüş dere durmaz akar…
Güneş ufuktan şimdi doğar… Yürüyelim arkadaşlar!”

Diyerek partimiz için, geleceğimiz için bir yola çıkıyoruz!
“Saraylar saltanatlar çöker / kan susar bir gün / zulüm biter” diyen şairin umuduyla yola çıkıyoruz!

Tevfik Fikretlerden, Halide Edib Adıvarlardan, Nazım Hikmetlerden, Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız aydınlanma mirasından güç alarak yola çıkıyoruz!

“Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diyenlerin, “Birleşe birleşe kazacağız” diyenlerin, Gezi’de yitirdiğimiz canların, Berkinlerin, Ali İsmaillerin, Cumhuriyet mitingleriyle ayağa kalkanların, TEKEL’in, Soma’nın emekçilerinin sesine kulak vererek yola çıkıyoruz! Kuytu köşelerde katledilen kadınların, ENSAR Vakfı yurtlarında tacize tecavüze maruz kalan çocukların sesi olmaya geliyoruz!

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk, adalet diyerek yaktığı meşalenin ardında yürüyen milyonların inancıyla yola çıkıyoruz!

Kıymetli yoldaşım!
Ben bugüne kadar Kimsenin adamı olmadım! Olmam!
Örgütümden başka kimseden talimat almadım! Almam!
Sevgili yoldaşım sadece ve sadece sana güveniyorum!
Bu karanlığı aydınlatmak için, bugün bu kutlu görev için “BEN DE VARIM” diyerek “BİR ADIM ÖNE ÇIKIYORUM!”

İzmir İl Başkanlığı için senden yetki ve görev talep ediyorum…