İzmir’de Zeybekci’nin adaylığı için kim/ne dedi?

İzmir’de Zeybekci’nin adaylığı için kim/ne dedi?

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nın açıklanmasının ardından İzmir siyasetinden isimlerden açıklamalar geldi.

YURT-İZMİR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında 20 ilin belediye başkanlarını açıkladı.

Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Nihat Zeybekci’nin aday olacağını bildiridi. Verilen kararı ise İzmir’in siyasileri yorumladı.

İşte ilk yorumlar:

AKP

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekci’ye başarılar diliyorum. Sayın Zeybekci’nin adaylığı, güzel İzmir’imiz için yeni bir anlayışın, yeni bir heyecanın da başlangıcı olacak. Hayırlı olsun.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Sn. Nihat Zeybekçi 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Partimizin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. Bugün İzmir için bir dönüm noktası olacaktır. İzmirimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun

AK Parti MKYK üyesi, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nihat Zeybekci'yi tebrik ediyorum. 8 bin 500 yıllık bir tarihe, zengin bir kültürel birikime sahip olan İzmir'imizi marka şehir yapmak, Türkiye'nin yıldızı, dünyanın gıpta ile baktığı bir kent haline getirmek için aşkla çalışacağız... 

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Sayın Nihat Zeybekci’yi gönülden tebrik ediyorum. Teşkilat olarak birlik ve beraberlik içinde, tüm gücümüzle çalışarak, İzmir’i AK belediyecilik ile tanıştıracağız. İzmir’i almaya değil, İzmir’e hizmet vermeye geliyoruz. Sayın Zeybekci’nin aday gösterilmesi teşkilatımızda da olumlu karşılanmış, başarıya olan inancı daha da arttırmıştır. Bize düşen de tüm teşkilat olarak birlik ve beraberlik içerisinde son ana kadar çalışarak, İzmir’de başarıya ulaşmaktır. Bundan hiç şüphe duymuyor, 31 Mart’ta İzmir’i AK Belediyecilikle tanıştıracağımıza inanıyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır: İzmirimizi AK Belediyecilikle tanıştıracak, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Nihat Zeybekçi’yi tebrik ediyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Sayın Nihat Bey’e ve İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Biz de bekliyorduk bu kararı. Hem İzmir için hem de AK Parti için fevkalade bir aday. Çünkü İzmir'de çok önemli bir karşılığı var. Bir de Egeli. 2014 seçimlerinde ve diğer seçimlerde de birlikte sahada çalıştık. Bir de çok tecrübeli. Belediye başkanlığı yaptı, Ekonomi Bakanlığı yaptı. Halkla ilişkisi çok iyi. Çok çalışkan. Çalışmayı çok seven, teşkilatın içerisinden gelen ve teşkilata ağabeylik yapabilecek biri. Çok kısa süre içerisinde çalışmalara başlayarak sahada çok hızlı, olumlu ve pozitif etkisini göreceğiz" dedi.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Sn.Nihat Zeybekçi İzmir’imize hayırlı olmasını temenni ediyor, kendilerine başarılar diliyorum.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar: Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ve İzmir İl teşkilatı ile Ankara’da bir araya geldik. İnşallah İzmir Ak Belediyecilik ile tanışacak.

CHP

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: "İzmir'in içinden aday bulamıyorlar, dışarıdan aday ithal ediyorlar. Bu, İzmir'de siyaset yapan AK Partililer için son derece üzüntü verici, kötü bir durum. Zeybekci 5 yıl içinde bırakın sokakları, hangi ilçelerin hangi bölgede olduğunu, hangi tarafa düştüğünü öğrenemez. Ama zaten buna gerek kalmayacak. 1 Nisan'da geldiği gibi İzmir'i terk edecek. Tıpkı Binali Yıldırım örneğinde olduğu gibi" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: "Nihat Zeybekci'yi severim. Sanayi Ticaret Komisyonu olarak kendisi ile 3 yıl çalıştık. Denizlili, İzmirli değil; 'İzmir Ege'nin en güzel kızı, kim istemez' dedi. Zordur bizden kız almak. İşte deve işte hendek. Ya atlarsın ya da düşersin. Binali Yıldırım İzmir'i almak için düştü. Zeybekci de düşeceği için şimdiden üzgünüm, üzüntülerimi bildiriyorum. Kendisini severim. Seviyeli bir yarış olacak; ama İzmir'i bizden almak zor. Hayırlısı olsun Nihat Zeybekci'ye"

CHP Parti Meclisi ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: “Her fırsatta İzmir’i ötekileştirenler! Ödediği verginin hakkını vermeyenler! Ayrımcılık, hizipçilik yapanlar! “SİZ ÖNCE OY VERİN, SONRA HİZMET GETİRELİM” diyenler! Kentin taleplerini görmezden gelip, dosyaları masanın altına atanlar! Şimdi çıkmış; “İZMİR İLE KUCAKLAŞMAYA, KENDİMİZİ ADAMAYA GELİYORUZ” diyorsunuz. Biz sizin daha önce ağızlarınızdan dökülen; “İRFANI EKSİK, SÜMÜKLÜ ÇOCUK” dedikten sonra “GAVUR İZMİR” ithamlarınızı unutmadık. Çağdaş, Atatürkçü, vatansever, yaşam tarzını koruyan, emekçi ve ötekileştirdiğiniz İZMİRLİLER de unutmadı! Beş yıl önce sandıktan nasıl en güzel cevabı verdiyse İzmir,  ithal Denizli Belediyesi eski Başkanı Nihat Zeybekçi’ye de verecektir!”

İYİ PARTİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: "İzmir'i kazanmak için AK Parti'nin bir gayreti yok. İzmir'i kazanmak gibi bir niyeti hiçbir zaman olmadı, olmayacak. CHP üzerinden İzmir'i malzeme yaparak, İzmir halkını şeytan gibi taşlamaya çalışıyorlar. İzmir üzerinden Türkiye'yi, Türkiye'nin değerlerini, cumhuriyeti taşlıyorlar. Ama biz İYİ Parti olarak buna fırsat ve imkan tanımayacağız"

MHP

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu: "MHP yereldeki ittifakta tüm çabayı, desteği ortaya koyacak. Bütün desteğimiz ile varız. Memleketimiz için ülkemiz için hayırlı olsun. İzmir'de önce kendi ilçe belediyelerimiz için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Büyükşehirde de liderin gösterdiği hedef doğrultusunda elimizden gelen çalışmayı ortaya koyacağız" diye konuştu.