İzmir'deki Başbakanlık ofisine siyah çelenk bırakma krizi

İzmir'deki Başbakanlık ofisine siyah çelenk bırakma krizi

İzmir'de, CHP Konak İlçe Başkanlığı, şehit polisin cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılmasını protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki Başbakanlık Ofisi önüne siyah çelenk bırakmak isteyen partililer, polisin buna izin vermemesi üzerine basın açıklamasından sonra bariyerlerin arkasına bırakmak zorunda kaldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit olan polis memurunun cenaze törenine katıldığı sırada önüne mermi atılması İzmir'de partililer tarafından protesto edildi. CHP Konak İlçe Başkanlığı, Konak'taki Başbakanlık ofisine siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak polis, partililerin bu talebini kabul etmedi. İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın girişimlerine rağmen talebin kabul edilmemesi üzerine, bariyerlerin önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılmasına tepki gösteren Mehmet Şakir Başak, şöyle dedi:



"Cumhuriyetimizi kuran ecdadımızın torunlarıyız bizler. Bu topraklara tecavüz eden, işgal eden, düşünsel, ilkesel ve dini inançlarımız uğruna makineli tüfeklerin üzerine süngü ile giden mübarek ecdadın torunlarıyız bizler. Biz bu cumhuriyeti ve cumhuriyet anlayışını savunduğumuz ve kazandığımız zaman binler öldük, milyonlar olarak doğduk. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki, ruhu, benliği, cesareti ve hatta maneviyatıyla ölümü göze alarak, bu ucuz kolpalara, tehditlere pabuç bırakmayacak kadar cesaret sahibiyiz. Çünkü şehitlerimize ve ecdadımıza bu borcumuzdur."

AKP hükümetinin 2002 yılında iktidara geldiği günden beri verilen şehit sayılarını da konuşmasında söyleyen Mehmet Şakir Başak, "Allah ülkemizi ve milletimizi bunların uzmanlık döneminden korusun" dedi. Basın açıklamasından sonra Mehmet Şakir Başak ve partililer, siyah çelengi, polis bariyerinin arkasına bırakıp alandan ayrıldı.