İzmirli vekiller kendilerine bu kadar güveniyorsa, Manisa’dan aday olsunlar da kazansınlar bakalım

İzmirli vekiller kendilerine bu kadar güveniyorsa, Manisa’dan aday olsunlar da kazansınlar bakalım

CHP’de yerel seçim stratejisinde İYİ Parti ile ittifak gündemin ilk sırasında yerini alırken, bugün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi PM üyeleri ile parti yönetimi arasında ilginç diyalogların yaşandığı ileri sürüldü.

Fatih Şendil’in haberine göre İzmir’de Murat Bakan, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Selin Sayek Böke, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Sevda Erdan Kılınç ve Murat Bakan gibi isimler Aziz Kocaoğlu’ndan boşalacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için gizli gizli kulis yaparken, PM üyelerinin, “Hazıra konmak yok. Madem çok istiyorlardı, dört ay önce milletvekili olmadan adaylığı düşünselerdi” diyerek tepki verdikleri ve parti yönetimine kesinlikle bu vekillerle karşılarına çıkmamalarını istedikleri öğrenildi.

İZMİR KOLAY LOKMAYSA

İsminin açıklanmasını istemeyen bir PM üyesi ise, “İzmirli vekiller kendilerine bu kadar güveniyorsa, Manisa’dan aday olsunlar da kazansınlar bakalım. Nasıl olsa İzmir kolay lokma mantığı ile aday olmaya utanmıyorlar mı” diyerek sert konuştu. Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sadece kazanmanın zor olduğunu düşündüğü bir kaç kentte vekil sahaya sürmeyi düşündüğü, bunlardan birinin de Balıkesir’de başarılı ve çalışkan belediye başkanı Zekai Kafaoğlu’nun karşısına çıkarmayı planladığı CHP vekili Ahmet Akın olduğu ileri sürüldü.