Kabinede sürpriz tek kadın bakan

Kabinede sürpriz tek kadın bakan

65. Hükümetin Bakanlar Kurulu açıklandı. Görevi Sema Ramazanoğlu'ndan alacak olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kabinenin tek kadın bakanı oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde elindeki kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a onaylattı. 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu'nda tek kadın bakan olarak Fatma Betül Sayan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevi Sema Ramazanoğlu'ndan devralacak.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANI

Fatma Betül Sayan Kaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.
FATMA BETÜL SAYAN KAYA'NIN ÖZGEÇMİŞİ
Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.İş hayatına Satürn Mühendislik'te proje uzmanı olarak başladı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı.
2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5. Olağan Kongre ile AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar AKP Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.
2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AKP İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AKP İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti.İ 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.