Karabağlar'da 50 bin oy fark atarız

Karabağlar'da 50 bin oy fark atarız

CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Sinan, 2019 yerel seçimleri için iddialı konuştu.

Sinan, “Kadir Sinan olarak aday gösterilirsem, ben AKP'ye en az 50 bin oy fark atacağımı iddia ediyorum. Bu iddiam, CHP'den ve sosyal hayattan almış olduğum birikim ve CHP örgütüne olan inancımdan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı

CHP Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Kadir Sinan, neden bu yola çıktığını şu sözlerle açıkladı, “CHP'nin her türlü kademesinde görev yaptım. Kendimi Karabağlar'da daha iyi şeyler yapabilecek bir başkan olarak gördüğüm için aday adayı oldum. CHP iktidarını Karabağlar'da sürdürmek istiyorum. Daha önceki belediye başkanlarımızın yaptığı hizmeti sürdürmek ve daha fazla hizmet yapmak iddiamı ortaya koyuyorum. Önümüzdeki seçimler, partimiz ve Türkiye açısından çok önemli. Yerelde başarıyı yakalayabilirsek, genel iktidarı da alabileceğimizi düşünüyorum. Partimizin bütün çabası da budur. Yerel iktidarı yakalamakla ilgili avantajlıyız. İzmir'de kaybettiğimiz 8 ilçe var. Önümüzdeki yerel seçimde 30 ilçenin tamamında başarılı olacağımıza inanıyorum. Sosyal demokratlar olarak belediyeciliği çok iyi biliyoruz. Ülkemizin genelde de CHP iktidarına ihtiyacı var. Kent, bir canlı varlık gibidir. İzmir, çok uzun süredir sosyal demokratlar tarafından yönetiliyor. Merkezi yönetimin bütün baskılarına, İzmir'den toplanan gelirin çok azının geriye dönmesine rağmen, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, CHP'li ilçe belediyelerinin yaratmış olduğu bir iklim var. Bu iklim, İzmir'in yaşam biçimiyle uyuşuyor. Bunu parayla kıymetlendiremezsiniz. Bu nedenle İzmir bir cazibe noktasıdır. İzmir, İstanbul'dan göç alan tek şehirdir. İzmir'in özgür yaşam koşullarını yaratan kim varsa, minnet duyuyorum. İzmir, anlayışı itibariyle Türkiye'nin incisidir. İzmir'de yerel yönetimin kentsel dönüşümle ilgili kararlılığı vardır.”

KARABAĞLAR BİR GECEDE OLUŞTURULDU

Karabağlar'ın sosyal ve siyasi yapısıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Sinan, “Karabağlar, İzmir'in siyaseten kuşatılması için matematiksel hesaplarla bir gecede oluşturulan bir ilçedir. Ancak her seferinde İzmir'de bu kuşatma anlayışı reddedildi. AKP, devlet gücünü kullanarak kuşatmayı sürdürmek istiyor. Kentsel dönüşüm gibi bir ekonomik gücü devreye sokarak, oradan çıkacak rantı başka yerlere aktarmak adına projeler yapıyor. İzmir halkı, bunu da elinin tersiyle itecektir. CHP'nin halkın yanında duran anlayışını sürdürmek adına, bir büyük direnç daha gösterecektir” dedi.

SEÇİM RİSKE GİRMEZ

2019 yerel seçimlerini Karabağlar açısından değerlendiren Sinan şunları söyledi, “Karabağlar'da az oy farklarıyla seçimleri kazandık. Son seçimde makas 7-8 bin oya düştü. Karabağlar'da yapılacak çok iş var. Çok iş yapmak için siyasi insiyatife ihtiyaç var. Örgütten aldığınız gücü siyasi birikiminizle harmanlayıp, siyasi insiyatif ortaya koymalısnız. AKP'nin yedeği gibi duran MHP'nin, AKP'ye kanalize olmasıyla kafa kafaya gelmemiz söz konusu. Bunun bir önemi yok. Genel seçimde İYİ Parti ve HDP'ye giden stratejik oylarımız var. Bunları geri çağırıp, örgütü arkasına alan iyi bir adayla seçime girersek, seçim riske girmez. Hatta büyük bir farkla alırız. Çok uyanık olmalıyız.”

GÜVEN VERMELİYİZ

Seçim sürecinde parti örgütüne büyük görev düştüğünü aktaran Sinan, “Karabağlar'da örgütümüzü derleyip toparlayacak ve büyük bir lokomotif güç olarak ortaya çıkaracağız. Örgütün yapamayacağı şey yok. 55 mahalle 2 köyü analiz ettiğimizde ikili bir yapı söz konusu. CHP'nin maksimum oy aldığı yerleri, az oy aldığı yerlerle örtüştürüp, oradan bir sonuç almayı hedefliyor AKP. Partimiz, dikeyde güçlü destek alıyor. Bunu maksimum seviyeye taşımalıyız. Yatayda da bugüne kadar yaptığımız çalışmaları yukarıya çıkartarak, Karabağlar halkının refahını artırmak için bir güven telkin etmemiz lazım.

50 BİN FARK ATARIZ

Kadir Sinan olarak, seçimde aday gösterilirsem, AKP'ye en az 50 bin oy fark atacağımı iddia ediyorum. AKP'nin, bir daha İzmir'i kuşatmayla ilgili bir plan yapmayacağını iddia ediyorum. Bu iddiam, CHP'den ve sosyal hayattan almış olduğum birikim ve CHP örgütüne olan inancımdan kaynaklanıyor. AKP'nin bütün siyasi çabası, 670 hektarlık kentsel dönüşüm alanıyla ilgili bir güç ve mevzi elde etmekle ilgilidir. Bu kentsel dönüşümün, halkın yararına olabilecek şekilde tasarlanması gerektiğini düşünüyorum. AKP'nin böyle bir çabası yok. Kentsel dönüşüme ihtiyaç vardır. İnsanlarımızın, daha refah koşullarda barınmalarını isterim ama buradan çıkacak rantın ne olduğu önemli. Karabağlar'daki seçmenin uyanık olması gerekir” diye konuştu.

OTEL KENT OLMAKTAN KURTULMALIYIZ

Projelerinden de bahseden Sinan, “Karabağlar'da bir meydan yoktur. İlçemizde siklet merkezi oluşturmak gerekir. Karabağlar'ı, otel kent olmaktan kurtarmalıyız. İnsanlar dışarıya gidiyor, uyumaya evine geliyor. İnsanları ilçemizde tutacak bir kent merkezine ihtiyacımız var. Kamu hizmetinin sağlanması için bir siklet merkezini oluşturmak zorundayız. Uzundere'de turizmle ilgili bir ekonomi yaratılabilir. Karabağlar'da mobilyacılık küçük ölçekli işletmeler tarafından yapılmaktadır. Sokak sokak geziyorum mobilyacıları. Bu insanlar 150 metrekarelik yerlerde üretim yapıyor. Burada bölgeye özgü, bir işyeri anlamında kentsel dönüşüm gerçekleştirmek lazım. Ada bazlı bu ticari merkez, oranın bir ucundan başlayarak 40-50 yıl devam etmeli.

YERİNDE DÖNÜŞÜM DOĞRU

Aksın her iki yanına üretilenlerin sergilenmesi için şov merkezleri yapılmalı. İnsanları, buradan söküp atmak doğru bir anlayış değil. Yerinde bir çözüm doğru yöntemdir. Kentsel dönüşümde rızaya dayalı kentsel dönüşüm modeli ise doğrudur. Bunun desteklenmesi gerekir. Turizm ayağına da gerçekleştirmek lazım. Bir fuar alanımız var. Bunu etrafına gelecek insanları konuşlandırmak adına planlarımızı hayata geçirmeliyiz. İlk projelerimden biri Karabağlar Belediyesi'nin bütün enerjisini karşılayacak çok büyük enerji tarlası yaratmak olacak. Yoksulu çok olan bir ilçeyiz. Onların en azından doyurulması ve güven içinde barındırılması için projemiz var. Karabağlar'da gıda bankası modelimizi geliştireceğiz” dedi.

yenigün