Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

Trabzon'da halka seslenen Ekrem İmamoğlu, YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararını eleştirdi. İmamoğlu, "Ben seçimi kazanmış bir belediye başkanıyım, bir avuç insan Türkiye'nin demokrasi sürecine sıkıntı verdi" ifadelerini kullandı.

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararı ile mazbatası elinden alınan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Trabzon Atatürk Alanı'nda halka hitap ediyor. İmamoğlu, memleketinde "Trabzon seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Ben Trabzon'un bir uşağıyım, Trabzon'un uşağı kötü söz söylemez. Trabzon'un gençleri diyecek ki, ben Ekrem Abi gibi olmak istiyorum. Yeniden seçileceğimi biliyorum."

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

"Ben seçimi kazanmış bir belediye başkanıyım, bir avuç insan Türkiye'nin demokrasi sürecine sıkıntı verdi, hep beraber tamir edeceğiz. Ne yazık ki ilerleyen yıllardaki seçimlerin tartışmalı hale geleceği bir sürecin arefesindeyiz. Ben kendimi bu yolda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde yeniden seçileceğini bilen bir kardeşiniz olarak, şunu hatırlatmak istiyorum, aynı zamanda demokrasi mücadelesi vereceğim. Bu yüzden burada bulunan tüm hemşehrilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bana dua edin ve mutlaka İstanbul'daki yakınlarınızla konuşun."

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

"Ben bu süreci hızla tamir edeceğim. İptal nedenini Ramazan ayının başında açıklayan insanlar, Ramazan ayının sonunda iptal nedeninin anlamsız olduğunu açıkladılar. O yüzden diyorum ki bu milletin ekmekten, sudan havadan daha çok ihtiyacı olanlar hak, hukuk adalet. Bu işte hak hukuk ve adalet olmadan insanların yaşaması için bir anlam kalmıyor. Bu bir avuç insanın yaptığı yanlışları da milletimizle beraber düzelteceğiz."

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

"Seçildiğimiz gün itibariyle 18 gün görevde kaldım. Ben 18 gün içinde Türkiye'ye ve İstanbul'umuza çok güzel mesajlar verdim. Ben 18 günde sağladığımız hizmetler ile insanlarımızın gönlünü kazandım. Bu 18 gün milletimizi mutlu ederken, birilerinin aklını başından aldı. Ben varya, o bir avuç insanı 1800 günde deli edeceğim. O kadar güzel hizmetler yapacağım ki göreceksiniz, İstanbul halkı o kadar mutlu olacaklar ki şaşıracaklar."

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

"Kibir, halkından uzak, insanlarıyla diyalog kuramayan bir anlayışa hep birlikte "güle güle" demeliyiz.

"Bir şey bulamıyorlar Ekrem'in inancıyla, etnik kökeniyle uğraşıyorlar; ya kardeşim benim ailemi bu şehirde yaşayan herkes bilir, etnik köken üzerinden insana hakaret edilmez.

"23 Haziran'da İstanbul'da seçim var. İstanbul'dan buraya gelen hemşehrilerim geri dönmeli. İki, buradaki hemşehrilerim İstanbul'daki akrabalarını aramalı, konuşmalı. Bu sürecin partiler üstü bir süreç olduğunu anlatmalısınız. Hep birlikte başaracağız.
 

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

"Ben asla yalnız yürümeyeceğimi biliyorum. Özellikle siz kıymetli hemşehrilerimin yanımda olduğunu, beni güçlü kılacağınızı biliyorum. Siz de bilin ki bu yürekli kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. Ve İstanbul'un güzel gençleri bana hep şunu söyledi; "Ekrem abi bize umut ol; sen çalış, çabala, her şey çok güzel olacak".

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

TRABZON'DAN GİRESUN'A GEÇTİ

Ekrem İmamoğlu’na gösterilen yoğun ilgi, Trabzon’dan ayrıldıktan sonra devam etti. Giresun yolunda İmamoğlu’nun içinde bulunduğu seçim otobüsünün yolunu zaman zaman kesen vatandaşlar, seçilmiş İBB Başkanı’na sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu, yol üzerinde, Trabzon’un Beşikdüzü ve Giresun’un Eynesil ilçelerinde yüzlerce vatandaşa kısa birer konuşma yaptı.

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

Vatandaşlar, otobüsün etrafında ve çevredeki üst geçitlerden İmamoğlu’nu görebilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, ”Şu 23 Haziran’ı hep birlikte atlatalım. İstanbul’dan gelenler şehre dönsün. İstanbul’da yakınları olanlar, akrabalarını, dostlarını, arkadaşlarını arayarak bizi anlatsın. Giresun’a ve Ordu’ya yetişeceğiz. Beni mutlaka ve mutlaka unutmayın. Dua edin. Allah şahit ki size söz veriyorum, bu kardeşiniz sizi mahcup etmeyecek. Her şey çok güzel olacak” dedi. Seçim otobüsü, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle zorlukla yoluna devam edebildi.

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

ANNESİNİN MEMLEKETİ GÖRELE’DE KONUŞTU

Seçim otobüsünün rotası daha sonra Giresun merkezden önce Görele İlçesi’ne çevrildi. İmamoğlu’nu, annesinin memleketi olan Görele’de coşkulu bir kalabalık karşıladı. İmamoğlu, Görele’de yaptığı konuşmada ise, ”Benim güzel memleketim, nasılsınız? Görele’deki değerli hemşehrilerimi ve akrabalarımı minnetle selamlıyorum. İstanbul’da çok güzel işler yapacağız.

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı

Her zaman yüzünüzü güldüren işler yapacağım. Sizlere mahcup olmayacağım. İstanbul’a dönüyoruz değil mi? Giresun’a, ardından Ordu’ya yetişmemiz lazım. Sonra da İstanbul’a dönüp, 23 Haziran’ı Türkiye’de demokrasi bayramı yapmam lazım. Benim için dua edin. Ben, bu yörenin çocuğu olarak kendimi size, sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu. İmamoğlu’nun seçim otobüsü, vatandaşların sevgi gösterileri nedeniyle yaşanan izdiham nedeniyle Görele’den zorlukla ayrılabildi.

Karadeniz'de tarihi 'İmamoğlu' kalabalığı