Karayalçın: Bakanın hırsızlık imasında kimleri kastettiğini biliyorum

Karayalçın: Bakanın hırsızlık imasında kimleri kastettiğini biliyorum

CHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Muratpaşa Belediyesi'nin açılışını yaptığı Erdal İnönü Kentsel Yaşam Alanı'nda konuşmada "İmarda hırsızlık imasında bulunan Bakan Özhaseki'nin kimleri kastettiğini biliyorum" dedi.

Konuşmasında Erdal İnönü'nün siyasi anlayışından örnekler veren Murat Karayalçın, 25 dönümlük parkın Antalya'nın en özel yerlerinden biri olduğunu belirterek Karayalçın, “Belediye başkanımız burada bir rant anlayışı içinde değil. Buraya AVM, plaza düşüncesinde değil. Burayı halka açıyor, kendisini yürekten kutluyorum" dedi.

KARAYALÇIN ÖZHASEKİ'NİN SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Murat Karayalçın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin “Tüm hırsızlıklar imardan geliyor" açıklamasını da değerlendirdi. 
Karayalçın, şöyle konuştu:

 “Bakan, İstanbul ve Ankara'yı, imar hırsızlığı konusunda örnek verdi. İsim vermedi ama ben hangi belediyeleri kastettiğini anlıyorum. 2015 yılında bir başbakan yardımcısının Ankara'nın parsel parsel satıldığını söylediğini anımsayarak neleri kastettiğini anlıyorum. Bakan Bey buraya gelsin, Muratpaşa'nın halkına neler yaptığını görsün. Bakan, belediyelerin İçişleri Bakanlığı'na bağlı olduğunu da söyledi. Böyle bir şey yok, belediyeler özerk kuruluşlardır. Bu ifadeyi kullandığına göre acaba başka bir hazırlık mı var? OHAL kararnameleri ile ya da başka girişimlerle belediyelerin özerk yönetimlerini ortadan kaldırıp onları merkezi yönetime bağlama girişimleri mi söz konusu olacak? Bunu göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum."