Karlov suikastı sanığının avukatı FETÖ’den gözaltına alındı

Karlov suikastı sanığının avukatı FETÖ’den gözaltına alındı

Karlov suikastı davası sanıklarından Salih Yılmaz'ın avukatı Erdem Semih Yıldız FETÖ bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı sanıklarından Salih Yılmaz’ın avukatı Erdem Semih Yıldız hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock’u kullandığı tespiti üzerine Yıldız hakkında soruşturma başlattı. Hakkındaki soruşturmadan haberdar olan ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu tespit edilen Yıldız gözaltına alındı.

Şüpheli Yıldız’ın “Yasins” kullanıcı adıyla 13 Kasım 2015 ile 11 Şubat 2016 arasında ByLock’u kullandığı, çok sayıda mesaj ve mail gönderdiği, örgüt üyelerinin bulunduğu “ali06” ve “persembe” isimli iki ByLock grubuna kaydolduğu tespit edildi. 

Yıldız’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mahkeme kararıyla “Hasan” olan adını “Erdem Semih” olarak değiştirdiği belirlendi. Ayrıca Yıldız’ın resmi kayıtlardaki ikametgahında oturmadığı, olası fiziki takipten kurtulmak için farklı adreste kaldığı ortaya çıktı. 

Yıldız’ın, Yunanistan’a kaçmak isterken sınırda yakalanan FETÖ şüphelisi avukat Emine Kurt Tuğcu ile WhatsApp’tan mesajlaştığı ve yurt dışına kaçmakla ilgili görüştükleri de belirlendi.