Kaymakamdan CHP'li vekile: Ben devletim

Kaymakamdan CHP'li vekile: Ben devletim

Pozantı'da CHP'li vekil ile Kaymakam arasında konuşma tartışması.

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün Adana'nın Pozantı İlçesi'ne gelişinin 96'ncı yıldönümü törenlerinde konuşmak isteyen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş'e Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan izin vermedi. Bunun üzerine Özdiş ile Özkan arasında kısa süreli tartışma meydana geldi.
Pozantı Tren Garı'nda gerçekleşen törende Atatürk'ün Pozantı'ya gelişini temsil için hazırlanan tren karşılandı. Daha sonra Kaymakam Bilal Özkan bir konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Pozantı'da yaptığı konuşmasının da okunduğu törende CHP'li Milletvekili İbrahim Özdiş da konuşmak istedi ancak kaymakam 'Siyasi olur' diyerek buna izin vermedi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı.
BEN DEVLETİM
Tartışma sırasında Kaymakam Özkan, "Cumhuriyetin sahibi biziz, tuzağa düşüremezsin bizi" dedi. Özdiş ise, "Ne konuşacağımı nerden biliyorsun? Provokatör. Tam hükümetin kaymakamı" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Kaymakam Bilal Özkan da, "Sensin provokatör, ben devletim. Davacı olacağım senden. Ben devletin ve hükümetin kaymakamıyım" diyerek gardan ayrıldı.
CHP'Lİ VEKİL: 'KAYMAKAM ÖNCE 'TAMAM' DEDİ'
Tartışmanın ardından Milletvekili İbrahim Özdiş, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapmak istediğini belirterek, "Sayın Kaymakam 'Tamam efendim' dedi. Daha sonra ne oldu, ne bitti bilmiyorum, mikrofonlar toplandı ve ben de müdahale ettim. 'Sizin siyasi propaganda yapmanıza müsaade etmem' dedi. Ne alaka, böyle bir şey olabilir mi? Ben takdiri Pozantılı hemşerilerime bırakıyorum" diye konuştu.
KAYMAKAM: 'PROGRAMDA KONUŞMASI YOKTU'
Kaymakam Bilal Özkan da tartışmayla ilgili bir açıklama yaptı. Özdiş'in siyasi konuşma yapacağı için karşı çıktığını belirten Özkan, şunları kaydetti:
"Sayın Milletvekiline gelmesiyle beraber gösterdiğimiz nezaket ve ilgiye bütün protokol ve halk şahit. Kendileri konuşma yapmak istedi zaten programda konuşması yoktu. Bir de elindeki konuşma metninde 15 Temmuz darbe girişimine izafeten ve hükümeti suçlar şekilde 'Bu olay F tipi yapılanma var dediğimiz zaman bizi suçlayan, kanıt isteyen bizlerle dalga geçenlerin kulağına küpe olsun, darbeye de tek adam rejimine de karşıyız' şeklinde bir siyasal açıklama yapmasına müsaade etmemiz beklenemez. Hükümetin ve devletin ilçedeki en üst temsilcisi olarak bu refleksi göstermiş olmamız çok görülmesin."