Kayyumdan belediye çalışanına skandal görev!

Kayyumdan belediye çalışanına skandal görev!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde belediyeyi 133 milyon 453 bin TL borçlandıran kayyumun, AKP Kadın Kolları Başkanı Gönül Ürgen’in de aralarında olduğu 209 kişiyi işe aldığı ve bir kişiyi de AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’i korumakla görevlendirdiği ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yerel seçimlerde yüzde 73,1’lik oy oranıyla kazandığı Şırnak Silopi Belediyesi, kayyum yönetimi tarafından 133 milyon 453 bin lira borçla devredildi. Kayyum tarafından seçimlere az bir süre kala ise, aralarında değerli arazilerin de bulunduğu belediyeye ait toplamda 19 bin metrekarelik alan ile Kadın Dayanışma Merkezi de bedelsiz bir şekilde bazı kurumlara devredildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, taşınmazların devri ve borçlandırmanın yanı sıra, son 2 yıl boyunca kayyum yönetimi tarafından toplam 142 belediye çalışanının işine son verildi. İşlerine son verilenlerin yerine ise AKP’ye yakınlığıyla bilinenlerin çoğunlukta olduğu 209 kişi işe alındı. Söz konusu kişiler arasında AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Ürgen’in de bulunduğu ortaya çıktı. Ürgen’in, belediye bünyesinde bulunan Kadın Eğitim, Kültür ve Destek Merkezi Müdürlüğü’nden sorumlu kişi olarak kayyum döneminde çalıştırıldığı öğrenildi.

Belediyede işe alınanlar arasında bulunan M.Z.’nin bir süredir AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’e korumalık yaptığı belirtildi. M.Z.’nin, temizlik biriminde şoförlük yapmak üzere işe alındığı bildirildi.

BORÇLAR BELEDİYE BİNASINA ASILDI

HDP’li Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, kayyum döneminden kalan borçlar ve devredilen taşınmazların listesinin yer aldığı pankartları belediye binasına astı.