Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek

Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “İhtiyacımız kurultay değil, ortak akıl ile yerel seçimlere hazırlanmaktır” açıklamasını yaparken, Uşak İl Başkanlığı da tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

CHP Ankara ve Uşak il örgütleri Genel Merkezin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını açıkladı. 

CHP’de genel merkezin “gündemimizde yok” diyerek kapıyı kapatmasına karşın olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. CHP tüzüğüne göre, parti yönetiminin çağrısının olmaması durumunda, seçimli kurultay yapılabilmesi için toplam delege sayısının salt çoğunluğunun imzası gerekiyor.

Parti örgütleri de ardı ardında tavırlarını belli ederken, bir açıklama da CHP Ankara İl Başkanlığı’ndan geldi.

İl Başkanı Güvener yaptığı açıklamada, kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirtti. CHP’nin ortak akla önem veren bir geleneğe sahip olduğunu ifade eden Güvener, şunları kaydetti:

“Bu geleneğin en belirgin özelliği ise başarıyı da başarısızlığı da kişilerle özdeşleştirmemiş olmasıdır. 24 Haziran’dan önce yapılan ve herkes tarafından başarılı olarak kabul edilen sıfır baraj, Millet İttifakı ve Sayın İnce’nin Cumhurbaşkanı Adayı gösterilmesi hamlesi, CHP’nin ortak iradesinin hamlesidir. Ortaya çıkan sonuçlar, bu hamlelerin ürünleridir. Partimizin bütün çabasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanmış ve partimizin parlamentoda temsil oranı istediğimiz düzeyde gerçekleşmemiştir. Bu durumun, partimizin yetkili organlarınca tartışılmasında elbette yarar vardır ancak bu tartışmaları Genel Başkanımızın performansı üzerinde yürütmek, politik bir zafiyet belirtisidir.

BİR AÇIKLAMA DA UŞAK'TAN

Yazılı bir açıklama yapan Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, olağanüstü kurultay talepleri konusunda il teşkilatının kesin tavrını açıkladı.

Sancar, il örgütü adına yayınladığı manifestoda şu çağrıda bulundu:

YOLA DEVAM: Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile mücadeleye devam diyoruz. Baskın bir yerel seçime karşı enerjimizi iç tartışmalar yerine seçime harcamalıyız.

BERABERLİK GÜNÜ: Kurultay elbette zamanı geldiğinde yapılacaktır. Gün birlik günüdür, Gün beraberlik günüdür.

ZARAR VERİR: Bu aşamada toplanacak kurultay partimize yarar yerine zarar verecektir. O yüzden Uşak İl Örgütü ve 6 kurultay delegesi ve 2 İlçe (Sivaslı ve Ulubey) Belediye Başkanlarımızla birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. Kamu oyuna saygıyla duyurulur.