Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

Katıldığı televizyon programında erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş'la ilgili sahte senet iddialarına yönelik, "Bunların hepsi hikaye. Mansur Yavaş Ankara'yı alacak bunu içlerine sindiremiyorlar. AKP teklif etti 'gel bizden aday ol' diye, olmadı. Bu durumu bilmiyorlar mıydı?" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te yayınlanan programda açıklamalarda bulundu. Bu seçimin farklı bir atmosferde gerçekleştiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle iddialıyız. Farklı bir atmosfer var. Vatandaşlar 17 yıllık sürecin sonunda neyle karşılaştıklarını görüyorlar. Bir aileyi derinden vuran sorun o ailenin yaşam standardının düşmesidir. Siz bir fileyi 100 liraya doldururken, aynı fileyi bugün 200 liraya dolduramıyorsanız sorun var demektir. Ciddi bir sorun var. Bugün gelinen durumun sorumlusu bu ülkeyi yönetenler” dedi.

AKP REKLAMLARDA CHP’Lİ BELEDİYELERİ KULLANIYOR

AKP’nin reklamlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “AKP, reklamlar yapıyor, televizyonlarda yayınlanıyor. O reklamlarında, CHP’li belediyelerin olduğu yerleri kullanıyor. Neden? Çünkü insanlar sokaklarda geziyorlar, yeşillik var, sevgi var, hoşgörü var” dedi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

“Eğer İstanbul ve Ankara’yı kazanırsanız, erken seçim çağrınız olur mu?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Koltuklarım sallanır diye korkuyorlar. Bu bir yerel seçim. Bunu getirip ‘oylarımız düşerse genel seçim iddiasında bulunacaklar bu da beka sorunu yaratacak’ diye… Bana göre uyduruk bir söylem. Bu söylediğim belediyeleri Allah’ın izniyle alacağız, başkanlarımız gelecekler o görevleri yapacaklar. Belediye başkanının başarısını görmeden seçim istemek fırsatçılıktır. O da doğru değildir. Millet seçimden yoruldu. Neredeyse her yıl bir seçim. Yeter artık. Toplumun seçtiği kişileri bir değerlendirmesi lazım” cevabını verdi.