Kendi vekillerinden Erdoğan'a 'beka' uyarısı

Kendi vekillerinden Erdoğan'a 'beka' uyarısı

AKP’li milletvekilleri, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği iftarda 23 Haziran seçimleri için uyarılarda bulundu. 31 Mart seçimlerinde kullanılan “beka söyleminin bu kez dillendirilmemesi” yönünde öneriler geldi. Erdoğan bu öneriye tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki akşam milletvekilleriyle iftarda buluştu. İftarın ardından gece yarısına kadar milletvekilleriyle basına kapalı yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlar da katıldı. Toplantıda 20 kadar milletvekili söz alarak öneri ve eleştiriler dile getirdi.

Bazı milletvekilleri, kucaklayıcı ve kuşatıcı bir söylem kullanılması, sert üsluptan kaçınılması gerektiğini belirtti. AKP ve MHP’nin yoğun olarak kullandığı “beka” söyleminden vazgeçilmesini isteyen milletvekilleri, “Kürt seçmenleri incitmeyecek ve onlara daha yakın gelecek bir dil kullanalım” önerisinde bulundu.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Bu öneriye itiraz eden Erdoğan’ın, “İtiraz edilen nedir? Neyi söyleyip ne söylemeyecekmişiz? Biz zaten onlara yakınız, değer veriyoruz. PKK ile Kürt vatandaşımızı aynı kefeye koymuyoruz. Bölgede her yeri abat ettik. Ama siz bunları yeterince anlatmıyorsunuz. Gidin vatandaşa yaptıklarımızı anlatın” dediği kaydedildi.

Erdoğan, İstanbul seçimini kazanacaklarını, bir sorun görmediğini belirterek, hemşehri odaklı çalışma yapılmasını istedi. Son birkaç gündür İstanbul’da rüzgârın döndüğünü savunan Erdoğan, milletvekillerinden kendilerine güvenmelerini istedi.

“İstanbul daha güzel olacak” sloganı ile “oylar çalındı” söylemlerinin başarılı olduğunu ileri süren Erdoğan, “Muhalefetin gerisinde kalmayalım. Biz de gündem yaratalım” dedi. Erdoğan, YSK’nın zarftan çıkan 4 pusuladan sadece 1’ini neden iptal ettiğinin yurttaş çok iyi anlatılması gerektiğini de söyledi.

3600 BAŞKA BAHARA

Bazı milletvekillerinin, EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili seçimden önce bir düzenleme yapılıp yapılamayacağı yönündeki soruları üzerine Erdoğan, EYT düzenlemesinin yapılmayacağını, 3600 ek göstergenin de getireceği yüksek maliyet nedeniyle hemen getirilemeyeceği bilgisini verdi.

Bir milletvekilinin, İstanbul’da taksi esnafının seçimler açısından önemine dikkat çekerek “Taksicileri yanımıza çekmeliyiz” demesi üzerine Erdoğan, “Taksi ücretlerinin yüzde 15 dolayında artırılmasını düşünebiliriz” dedi.