Kılıç İstanbul’dan aday adayı

Kılıç İstanbul’dan aday adayı

Çat Belediye Başkanı Hikmet Arif Kılıç, Erzurum'daki 'şark görevini' tamamlayarak, İstanbul'a aday adayı olarak dönüyor.

İstanbul'da 600 kişiyi istihdam ettiği, iş yerlerini ve ailesini bırakarak sadece 8 milyon liralık bütçeye rağmen kaynak sağlayarak' harikalar yaratan Kılıç'ın 'icraat' defteri kalabalık. İşte Kılıç'ın, 'Çoğu İstanbul'da yaşayan 6 milyon Erzurumlu'nun CHP'ye bakışını değiştirdik' dediği Çat mucizesi:

Kuş burnu ormanı. 32 adet taziye evi, 1 cami ve 23 adet cami minaresi, 1 cemevi, 30'a yakın modern tuvalet, yollar, parke kaldırımlar.  Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şehir Merkezinde yapılan tüm vatandaşlara açılan Çat İletişim Merkezi ve kadın dinlenme evleri. Bu projeyle Erzurum'da ve Erzurum dışından sağlık, eğitim, askerlik gibi herhangi bir nedenle gelen tüm yurttaşların kalacağı kaliteli bir sosyal tesisi hayata geçirdik. Tüm Birçok Büyükşehir Belediyesinin bile olmadığı, gıpta ile bakılan Belediye Başkanlık Binası.

Ve İslam Eserleri müzesi. 22 Aralık’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılacak olan çalışma için '' İslam Eserleri Müzesi Türkiye'de tek ve örnek bir projedir. İçinde çok büyük bütçeli müzelerde dahi bulunmayan önemli ve çok kıymetli binlerce eserlerin olduğu bu müzeyi belediyenin olmayan bütçesi ve kendi öz kaynaklarımla yapımını tamamlandı. Başta İslam Eserleri Müzesi olmak üzere yaptığımız önemli çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde Türkiye'de yaşayan 6 milyona yakın Erzurum'lu hemşerimizin gönüllerinde öylesine bir yer tuttuk ki,  çoğu İstanbul’da Türkiye’ye yayılan 6 milyon hemşehrimizin Cumhuriyet halk Partisine bakış açısını değiştirdik.'' diyen Akif Arif Kılıç'ın kendi ağzından, Çat Mucizesi ve siyasetten beklentileri:

ÖRGÜTÜME VE GENEL BAŞKANIM KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SAYGIM BÜYÜK

İstanbul'da yıllardır turizm ve inşaat iş kollarında faaliyet gösterirken hem tabandan gelen yoğun talep, hem de siyaseten parti büyüklerimizin destekleriyle işimi, eşimi ve 2 çocuğumu İstanbul'da bırakarak 2014 yılında Erzurum Çat Belediye Başkanlığına aday oldum.

İşimi, hatta ailemi dahi İstanbul'da bırakıp aday olmamdaki en önemli etkenlerden birisi Cumhuriyet kazanımlarının birer birer yok edildiği, ülke adına girdiğimiz zor süreçten çıkmak için benimde elimi taşın altına sokmam gerektiğini düşünmem, diğeri de hem partime ve sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na sevgim, saygım ve sadakatim, hem de Erzurum gibi bir coğrafyada Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirmek, Cumhuriyet Halk Partisinin şerefli bayrağını Erzurum'a dikmekti.

Maddi ve manevi sorunların had safhada olmasına rağmen, taban ve örgüt kaynaşmasını sağlayarak, partili partisiz tüm seçmenlerin gönlüne girerek 2014 yerel seçimlerinde söz verdiğim gibi Erzurum Çat'a partimin bayrağını diktim. Bu coğrafyada bu bir ilktir. Sosyolojik olarak incelenmesi ve örnek alınması gerekir.

Göreve geldiğimde tek amacım, hem partime ve Sayın Genel Başkanıma verdiğim sözü tutarak onurla şerefle bu görevi yürütmek, hem de şahsımı. Partimi mahcup edecek hal ve davranışların içinde bulunmamakla birlikte siyaseten feyiz aldığım değerli büyüklerimin de yüzünü kara çıkarmamaktı.

8 MİLYONLUK BÜTÇE İLE MUCİZE NASIL OLUR?

Belediyecilik ve yerel yönetimler adına yaptığımız önemli çalışmalarla tüm Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdik. Bu benim onur mücadelemdi. Göreve geldiğimizde belediyenin yıllık bütçesi sadece 8 milyon TL. idi. Bu bütçenin yarısı personel maaşlarına, diğer yarısı borçlara gidiyor, elimizde yatırım yapacak kaynak bulamıyordum.

Yaptığımız proje ve yatırımlar için sadece Belediye bütçesinin yeterli olmadığı görülecektir. Bu nedenle böylesine zor bir coğrafyada verdiğimiz onur mücadelesinde başarılı olmak için şahsım olarak her zaman katkı koydum ve hiç bir fedakarlıktan kaçınmadım.

Önce köylerimizi ele aldık. Hiç bir ayrım gözetmeksizin 32 adet taziye evi, 1 cami ve 23 adet cami minaresi, 1 cemevi, 30'a yakın modern tuvalet, yollar, parke kaldırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şehir Merkezinde yaptığımız ve tüm örgütümüze açtığımız Çat İletişim Merkezi ve kadın dinlenme evleri projemizle artık Erzurum'da ve Erzurum dışından sağlık, eğitim, askerlik gibi herhangi bir nedenle gelen tüm yurttaşlarımız ve partililerimizin kalacağı kaliteli bir sosyal tesisi hayata geçirdik. Tüm İl Başkanlarımıza da bildirdik.

6 MİLYON ERZURUMLUNUN BAKIŞINI DEĞİŞTİRDİK

İlçe merkezinde birçok Büyükşehir Belediyesinin bile olmadığı, gıpta ile bakılan Belediye Başkanlık Binasını yaptık. Sosyal tesisler, mesire ve piknik alanları dahil olmak üzere Türkiye'de yine bir ilk olan kuşburnu ormanlarını hayata geçirdik.

İslam Eserleri Müzesi Türkiye'de tek ve örnek bir projedir. İçinde çok büyük bütçeli müzelerde dahi bulunmayan önemli ve çok kıymetli binlerce eserlerin olduğu bu müzeyi belediyenin olmayan bütçesi ve kendi öz kaynaklarımla yapımını tamamladık ve hayata geçirdik. Başta İslam Eserleri Müzesi olmak üzere yaptığımız önemli çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde Türkiye'de yaşayan 6 milyona yakın Erzurum'lu hemşerimizin gönüllerinde öylesine bir yer tuttuk ki,  çoğu İstanbul’da Türkiye’ye yayılan 6 milyon hemşehrimizin Cumhuriyet halk Partisine bakış açısını değiştirdik.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ARİF KILIÇ'I İSTANBULDA DEĞERLENDiR TALEBİ

Sadece Çat değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki başta İl Başkanlarımız olmak üzere, Gençlik örgütlerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ve Federasyonlarla kurduğum yakın ilişkiler sayesinde tüm imkanlarımızı kullanarak onlarında sesi ve gücü olmaya çalıştım. Bundan dolayıdır ki yaptığımız başarılı çalışmaların İstanbul gibi kozmopolit seçmen yapısına sahip Büyükşehirlerin metropol ilçelerinde de yer alması için 10 İl Başkanımız kendi iradeleriyle, hiç bir çıkar gözetmeden bir araya gelerek Sayın Genel Başkanımıza yazılı olarak talepte bulunmuştur. Geldiğimiz nokta ne kadar doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

Bu talebin gerçekleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin alınmasında da önemli bir yer tutacaktır. İstanbul seçmen yapısı incelendiğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere bu iklimin insanlarının oyunu almadan başarılı olmak, seçimi almak mümkün değildir. Başta 10 İl Başkanımız olmak üzere, gönülleri yürekleri bizimle olan, bu seçmen kitlesine hitap eden kanaat önderleriyle , örgütümüzün gücüyle doğru planlama ve siyaset anlayışıyla partimizin bayrağını en yükseklere dikmek için hiç bir engel kalmayacaktır.

Görev verildiği takdirde amacım sadece İstanbul'da kalmak değildir. Amacım buradan maddi ve manevi tüm imkanları kullanarak doğu ve güneydoğu başta olmak üzere Erzurum üzerine yoğunlaşmak ve bir dönem sonra asıl amaç olan Erzurum Büyükşehir Belediyesini almaktır.

Saygılarımla,

Arif Hikmet KILIÇ

Çat Belediye Başkanı