Kılıçdaroğlu: 17 yılda bu ülkeyi soğan kuyruğuna soktular

Kılıçdaroğlu: 17 yılda bu ülkeyi soğan kuyruğuna soktular

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Nasıl oluyor da 17 yılda bu ülkeyi soğan kuyruğuna soktular" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de Ahmed Arpat ve Seda Öğretir’in sunduğu bir canlı yayına katıldı. Kılıçdaroğlu, ekonomideki kötü gidişatın konuşulmaması için gündemin saptırıldığını belirtirken AKP'li  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “17 yılda bu ülkeyi nasıl soğan kuyruğuna soktunuz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Rixos otellerinin sahibi ve hakkında FETÖ soruşturması açıkdıktan sonra soruşturmadan sonuç alınamayıp kapatılan Fettah Tamince ile AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının aynı olmasıyla ilgili olarak, “Erdoğan’a şunu sormak istiyorum. Fettah Tamince niye geziyor ortada? 17-25’ten Sonra Fetullah Gülen’e gitti. Bank Asya’ya para yatırdı. FETÖ’cü diyorsa yanında. Avukatları niye savunuyor. Hapiste olanlar garibanlar, parası olmayanlar. Niye dokunamıyorlar ona? Bank Asya’nın önünden geçenler hapiste. Gücü kimden alıyor. Onun gücü belediye meclis üyesine mi yetiyor” ifadesini kullandı.