Kılıçdaroğlu: AKP kontrolü tamamen yitirdi

Kılıçdaroğlu: AKP kontrolü tamamen yitirdi

Gaziantep’te yaşanan patlamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün kurmaylarıyla biraraya geldi. Kılıçdaroğlu bugün de Başbakan Binali Yıldırım ile Başbakanlık Konutu'nda görüşmeye başladı

Başbakan Binali Yıldırım ile 1 saat önce başlayan görüşmenin de değerlendirildiği dünkü toplantıda istihbarat zafiyeti birinci gündem maddesi oldu.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla yaptığı toplantıda şu değerlendirmelerde bulundu:

“AKP ülkeyi yönetemiyordu, durum zaten kötüydü artık hiç yönetemiyor. Ülke tamamen kontrolden çıkmış durumda. Türkiye bu hale nasıl geldi. 14 yıldır yönetenler TSK'dan eğitime, adalet sisteminden istihbarat zafiyetine kadar gelinen nokta ortada. Yanlış dış politika ve Suriye'de savaşın desteklenmesi sınırların kevgire dönmesine karşı yaptığımız uyarıların hiçbirini dinlemediler.

ÖZELEŞTİRİ YAPMALILAR

İstihbarat zafiyeti bu noktadayken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın halen görevinde devam etmesi ısrarını, ülkenin buna mahkum edilmesini anlamak mümkün değil. Neden bu kadar ısrar ediliyor. Bu konu da dahil olmak üzere Başbakan Yıldırım'a bir çok soru yönelteceğim. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ve yapılan uygulamalar esas meseleyi göremediklerini gösteriyor. Bugüne kadar olan her şeyi FETÖ'ye bağlanması da bunu gösteriyor. Türkiye derin bir yönetim krizi yaşıyor. Artık gitmeleri gerekiyor. Özeleştiri yapmalılar.