Kılıçdaroğlu: AKP Yavaş'a teklif götürürken iyiydi

Kılıçdaroğlu: AKP Yavaş'a teklif götürürken iyiydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ileri sürülen 'sahte senet' iddiasına dair konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ileri sürülen 'sahte senet' iddiasına dair konuştu. Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey AKP'den aday olmadığı için mi bu kadar büyük iftira atılıyor? Teklif götürürken sorun yoktu, reddetti diye her türlü çirkeflik sergileniyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, idam cezası tartışmalarıyla ilgili olarak "İdam cezasını getirecekleri yok. İdam tartışması ile mutfaktaki yangını örtmeye, gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Yalan üzerine siyaset olmaz. Halka yalan söyleyerek oy devşirmeye çalışmak, halka, demokrasiye saygısızlıktır. Saygısızlık üzerine siyaset olmaz. İşsizlik var, çiftçi perişan vaziyette. Esnaf siftah yapamıyor. Gereksiz tartışmalarla beceriksizliklerini kapatmak istiyorlar. Benim idamım işsizliği önleyecekse, yoksulluğu bitirecekse, esnafı rahatlatacaksa, mutfaktaki yangını söndürecekse buyurun idam edin" dedi.

Takan'ın devamında yönelttiği sorular ve Kılıçdaroğlu'nun bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

- 1 Nisan'da nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?

Halk demokrasiye sahip çıktı mesajının verilmesi çok önemlidir. Çünkü belediye başkanlığı yerel yönetim seçimlerinin baskının yoğunlaştığı, medyanın yüzde 90-95'inin iktidar tarafından yönetildiği bir süreçten geçiyoruz. Kendilerine oy vermeyen kesimin terörist ilan edildiği bir süreçte yerel seçime gidiyoruz. Bütün baskı, çarpıtma, iftiralara rağmen Millet ittifakını oluşturan partilerin yerel seçimlerde önemli başarılar elde etmesi, dünyaya bütün baskılara rağmen, Türkiye'de halk demokrasiye sahip çıktı mesajı verecektir. Bu mesajı çok önemsiyoruz.

- Mansur Yavaş'a atılan iftiralar…

Mansur Yavaş'a güveniyoruz. Şunu sormak gerekiyor, Mansur bey AKP'den belediye başkanı adayı olmadığı için mi bu kadar büyük iftira atılıyor. Teklif götürürken sorun yoktu, reddetti diye her türlü çirkeflik sergileniyor. İnsanda ar olur, edep olur. Saygınlığı olan, geçmişinde başarılı belediye başkanlığı yapmış ve hizmetlerini yapmış olan bir arkadaşımız. Her Ankaralı'nın saygı duyduğu bir isim. Mansur beye özel bir sempati ve saygı duyuyorlar.

- Bazı CHP'li belediye Meclis üyelerinin PKK'lı olduğuna dair iddialar…

Belediye meclisi üyelerimizin tamamı CHP'lidir. Zaten tüzüğümüz bunu öngörüyor. Yalan ve iftirayla oy devşirmek istiyorlar. Eğer merak ediyorsa, Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığına sorabilir. CHP üyeleri kimlerden oluşur, rahatlıkla öğrenebilir. Yalandan kim ölmüş, Erdoğan'ın felsefesi bu, maalesef.